Liisi (Loore Martma) üritab oma kunstiringi ideed edasi arendada, kuid põrkub vallavanema (Harry Kõrvits) mõistmatuse vastu. Isepäine naine otsustab siis oma kodus kunsti- ja muusikaringi avada, aga ka see plaan läheb vett vedama, sest vallavanem annab konstaablile käsu kõik Liisi plakatid külast ära korjata.
Kusti (Ott Kartau) avastab aga Liisi skeemi, mis oli tema ootamatu maalide müügiedu taga ja Liisi majas hakkavad särisema uued pinged. Kas Liisi ikka suudab siin Eestis tuuleveskitega võidelda või otsustab tagasi Ameerikasse sõita?

Esnasse "asumisele" saadetud vallavanema noor ja probleemne sugulane Marleen (Joanna Kotkas) hakkab üsna kiiresti oma riukalikku iseloomu näitama. Ometi tunneb vallavanem, et Marleen on tema tüüpi tüdruk ja otsustab uue vallasekretäri (Tõnis Niinemets) abiga Marleeni elu veidi kergemaks muuta. Marleenil on aga vallasekretäriga omad plaanid.

Kirikuõpetaja (Andrus Eelmäe) saab ootamatu kõne peapiiskopi kantseleist. Selgub, et kõrge kirikuisa on kõhuhäda pärast ootamatult haiglasse kukkunud. Kirikuõpetaja ei saa enam rahu ööl ega päeval. Ta kardab, et inimtuhast tehtud pannkoogid on kõiges süüdi ja tema lootused paradiisi pääseda on alatiseks kustunud.
Sarja teistes osades: Merle Talvik, Liina Vahtrik, Peeter Rästas, Tarmo Tagamets jpt.

“Naabriplika” on Kanal 2s esmaspäeviti kell 20:30, kohe pärast Tuuli Roosmaa “Saladusi”.