Hinnatud poola naislavastaja Malgoska Szumowska („33 stseeni elust”, „Naised”) viies täispikk mängufilm pälvis Berliini filmifestivalil Teddy-sektsiooni peapreemia (queer-kino edendamise auhind) ja on linastunud paljudel olulistel filmifestivalidel kõikjal maailmas. Poola publikul on võimalus filmi näha alles sügisel.

Andrzej Chyra (sünd 1964) on mänginud väiksemaid ja suuremaid rolle ligikaudu sajas mängu- ja telefilmis selliste kuulsate lavastajate nagu Andrzej Wajda, Krzysztof Zanussi, Feliks Falki ja Juliusz Machulski käe all. PÖFFi sõpradele peaks Andrzej Chyra nägu ja nimi tuttav olema filmidest „Võlg” (1999), „Võlanõudja” (2005), „Katõn” (2007) ja „Rahutu maa” (2011). Viimati võis teda näha Malgoska Szumowska eelmises linatöös „Naised” (2011), mida demonstreeriti ka Eesti kinolevis.

„Ootan huviga kohtumist festivali publikuga ja loodan väga, et filmis esitatud delikaatne teema eestlastes mõistmist leiab” ütles Chyra teisipäevases vestlusringis Tallinna publikuga. „Kindlasti pole selle filmi ainus teema homoseksuaalsus vaid pigem läheduse otsimine, selle puudumine“, lisas ta.

Enne filmiseanssi kell 21.30 on kõikidel huvilistel võimalik näitlejaga kohtuda Raekoja platsil asuvas festivali infotelgis.