Michigani ülikooli teadlased analüüsisid ABC, CBS, NBC, Foxi, UPN-i ja WB kümmet juhtivat sarja, sealhulgas “The Drew Carey Show”, “Praksis” (“The Practice”), “NYPD Blue”, “Ingli puudutus” (“Touched by an Angel”), “Ed”, “The King of Queens” ja “Boston Public”. Nad jõudsid järeldusel, et kogukaid inimesi näidatakse intiimsuhetes harvem kui saledaid, ka ei räägi nad romantilistest suhetest ega seksist, kirjutab azcentral.com.

Kogukamad naised on televisioonis ka kaks korda suurema tõenäosusega naljade objektiks kui saledad naised. Tüsedaid mehi näidatakse ekraanil sagedamini söömas. Ka kuuluvad kogukad inimesed sageli vähemuste hulka, on vanemad ning tihti töötud.

Uuring näitas ka, et vaid kolm protsenti teleriekraanil näidatavatest inimestes on lihavad, tegelikus elus on see näitaja 25 protsenti. Umbes 90 protsenti ekraanil näha olevatest naistest on alakaalulised või keskmise kehakaaluga, reaalses elus on see näitaja 50 protsenti.

Vähesed positiivsed tüsedad tegelaskujud on Ellenor “Praksisset” ja Molly “Edist”, samas ei ole menusarjas “The West Wing” ühtegi ülekaalulist tegelaskuju.

Michigani professor Bradley Greenberg ütles, et uuringu eesmärk ei ole sundida teletegijaid tooma kohe ekraanile 40 ülekaalulist inimest, aga nad võiksid olla nende kujutamisel tundlikumad, kuna televisioon mõjutab inimeste hoiakuid.

Yale`i ülikooli psühholoogiaprofessor Kelly Brownell näitas eraldi uuringus, et inimesed kalduvad pidama ülekalulisi inimesi laiskadeks ja vähemotiveerituteks ning halbadeks.

Veel üks uuring näitas, et 24 protsenti halastajaõdedest peab tüsedaid inimesi eemaletõukavaks.