Samal ajal said televaatajad hääletada kolme finalisti poolt ning tasulise kõnega oma soosikule toetust avaldada. Paljudel televaatajatel tekkis aga küsimus: hääletus toimus alles eile, ent kuidas siis võitja juba varem välja kuulutati – oli saade ju selgelt salvestatud ning fotode näol märke sellest isegi saates osalenud staaride sotsiaalmeediaski.

Tõepoolest, saade oli salvestatud – kuigi saatetegijad sellest targu vaikisid, et siinsete telejaamade poolt sagedasti harrastatud "otsesaate muljet" mitte rikkuda. Nii ju vaatajatel huvitavam ja, mis seal salata, saatetegijatele turvalisem ja odavam.

Saates osalenud Grete Klein kuu aega tagasi saate finaalisalvestusel:

Eilses selgeltnägijate viimases heitluses mindi taas seda teed – kuigi saatetegijad tegid targasti ja hoidusid väitmast, et tegu on otsesaatega, siis usutavuse huvides oli siiski sisse pikitud üks otselülitus TV3 majast, kus saatejuht ning saate autor Urmas Eero Liiv teatab, et hääletustulemused on käes. Sekundite pärast ilmus saatejuht sama ümbrikuga piltlikut eilsest õhtust juba taas novembri algusesse, et võitja välja kuulutada. Kuidas nii, küsivad televaatajad?

Nagu varasemaltki telemängudes tehtud, siis tõepoolest: võiduõnnitlused mängiti salvestusel kõigi kolme osalisega novembri alguses juba läbi ning eile pandi eetrisse just see klipp, mis vastas hääletustulemustele. Praktiline telemaagia, lihtne ja loogiline.

Publik uuris, kuidas jagunesid televaatajate antud hääled – saates seda ju salvestuse tõttu välja öelda võimalik ei olnud. "Eesti parim nõid aastal 2016 valis televaataja eilse otse-eetris toimunud hääletuse ajal. Võitja Anu kogus 54% helistajate häältest, samas kui teine ning kolmas koht said võrdselt 23% häältest," teatas TV3 avalike suhete juht Kertu Jukkum. Kui palju helistajaid oli, kanal ei vastanud.

Müstikat jagus saatesse ka väljaspool röntgenpilgu jms katseid: otselülitusena välja mängitud hääletustulemuste saabumise hetkel võis teleekraanil näha, et TV3 stuudios on juba kätte jõudnud tänase päeva ehk teisipäeva, 29. novembri hilisõhtu. Niisiis "rännati" otselülitusega 24 h tulevikku! Kuidas niisugune asi juhtuda sai, telekanal öelda ei taha. "Miks oli otse-eetrisse jõudnud saatejuhi Urmas Eero Liivi seljataga õige kellaaeg, kuid kuupäev tulevikus, telejaam kommenteerida ei oska. Nõiasaates juhtub seletamatuid müstilisi asju," vastas Jukkum.

Eks nende selgeltnägijasaadetega vist olegi lõpuni välja nii, et vali ise, mida usud ja mida mitte. Küll aga on kahju, et 0,95 euro kaupa oma telefonidest hääli teele läkitanud televaatajatel ei õnnestunud näha oma lemmikute ehedaid võiduemotsioone, vaid kõigest peaproovi.

Urmas Eero Liivi tuleviku-otselülitus TV3st eile õhtul (vt kuupäeva üleval paremas nurgas):