Stsenaariumi veenvamaks muutmiseks kuulub meeskonda ka moodne druiid, kes on keetnud taimi ja drooge, et ravida nendega vabatahtlike eksperimendis osalejate ihuhädasid.

Programmi tootjad on esitanud grupi liikmetele konkreetsed ülesanded, mille täitmine tagab neile rohkem sööki ja jooki. Lisaülesannete hulgas on mitmemeetrise õlest mehe tegemine ja valge hobuse graveerimine.

Programmi produtsent Peter Firstbrook ütles, et saate eesmärk on selgitada välja, kuidas 21. sajandi inimesed suudavad rauaaja tingimustega kohaneda. Muude oskuste hulgas on rauaaja asukatel tulnud ära õppida kanga värvimine rõikaga, kusjuures kinnitiks kasutatakse uriini.

"See peab ilmselt olema meesterahva uriin, kuigi ma ei ole väga kindel, miks," ütles Firstbrook.

Vabatahtlikud asusid külla elama 17. septembril ja lahkuvad 1. novembril, mil algab keldi uus aasta. Enne lahkumist tähistavad nad kõigi pühakute öö keltide eelkäijat Samhaini kodusel teel valmistatud meeõllega.

Kui grupp võtteplatsile saabus, anti neile kolme päeva jagu toitu. Neile anti ka koduloomad ja algelised tööriistad.

Firstbrooki sõnul avaldas programmis osalemise soovi ligi 700 inimest. Väljavalitute hulgas on abielupaar, kes on elukutselised sepad, külas elab ka kaks halastajaõde nelja- ja viieaastaste lastega. Grupiga ühines ka 27-aastane druiid Chris Parks, kes interpreteerib tolleaegsete inimeste mõttemaailma ja kombeid. Näiteks kui kellelgi valutab pea, asendab aspiriini pajukoor.

Seeria, mille tegemine läheb maksma 350.000 naela ehk 9,38 miljonit Eesti krooni, jõuab ekraanile lihavõtete ajal.