Filmipäevade raames toimub ka lahtine lühifilmide konkurss, seekordne on neljateistkümnes. Konkursil osaleb 29 filmi. Oma filmi võisid konkursile esitada kõik huvilised, ainsad tingimused olid, et film pole varem Palamuse lühifilmide konkursil linastunud ja on valminud viimase viie aasta jooksul.

Filmipäevade esimesel päeval näidatakse lisaks konkursifilmidele Eesti uuemaid dokumentaalfilme - Jaan Tootseni „Uus Maailm” ja Ivar Heinmaa „Tšernobõli samuraid”. Päeva teises pooles näidatakse Olav Neulandi 65. sünniaastapäeva puhul tema 1979. aastal valminud „Tuulte pesa”. Päeva lõpetab valikkava Theodor Lutsu filmipäevade parimatest filmidest läbi aastate. Teisel päeval, 12. augustil jätkatakse selle aasta konkursi filmide näitamisega ning kell 14 avatakse Palamusel pidulikult „Sajandi sada võttepaika” infotahvel, mille on koostanud Artur Talvik ja Raul Vaiksoo. “Sajandi sada võttepaika“ on projekt, mille käigus tähistatakse Eesti filmide legendaarseimad võttepaigad maapiirkondades ja väikelinnades. Pärast infotahvli avamist saab vaadata Arvo Kruusemendi filmi „Sügis”, kohal publikuga kohtumas on näitlejanna Riina Hein ning Jõgevamaa maavanem Viktor Svjatõšev. Filmipäevad lõpetatakse konkursivõitja väljakuulutamise ning autasustamisega.

Filmipäevade korraldamist toetavad Eesti Kultuurkapital, Kultuuriministeerium, Leader, Palamuse vald, Eesti Film 100.

Tallinnast tulijatele väljub 11. augustil kell 10 Estonia teatri kõrvalt parkimisplatsilt (Solarise kõrval) tellitud buss Palamusele.