Siiski jätkub toimekal naisel kõige selle kõrvalt aega, et panustada oma kodukoha Kassari elu edendamisele ja loomulikult ei tohi ära unustada Tiina lapsi.

Väikseim neist on alles paariaastane ja seetõttu on Tiina oskus aega jagada veelgi rohkem hinnatav. Lauas on Tiina vaikne, et kui midagi ütleb, siis ikka teravalt, sest tühja juttu pole mõtet teha.

Tiina teeb köögis toitu kohalikest toorainetest.

Vaata Tiina retsepte:

I EELROOG

Roheline salat keedetud lambakeelega

50 g jääsalatit
50 g punast paprikat
50 g tomatit, parem kui oma aiast
50 g kurki
Kastmeks: oliiviõli, mett, soola, surts palsamiäädikat
1 lambakeel
Maitseained

Võta lambakeel, pane potti, lisa keeduvette natuke soola ja pipart, 1 loorberileht ja keeda u üks tund. Seejärel pane keel korraks külma vette ja eemalda noaga keelel olev valge katt. Töö ei ole kõige lihtsam, aga asi väärib kannatlikkust! Salatikomponendid tükelda vahetult enne lauale andmist, jääsalati võiks rebida tükkideks käte vahel, nii on tulemus tunduvalt parem, maitsesta oliiviõli, soola, mee ja palsamäädikaga.

II EELROOG

Kassari koorene metsaseenesupp

1 dl vett
50-70 g Kassari kergelt soolatud metsaseeni
1 dl vahukoort või Vispi kreemi
Soola, pipart
Tilli
peterselli
10 g oma aia porrot

Kalla vesi potti, lisa kergelt soolatud Kassari mestaseened (kui neid ei ole, võta mõne muu metsa kergelt soolatud seened), lisa rõõsk koor või Vispi kreem, lase keema. Nüüd ona vaja aiamaalt porrot, tilli, peterselli – kui pole osta poest või hangi tuttavalt! Supp ongi pärast kaunistamist valmis.

PEAROOG

Ahvenafilee vürtsikas tomatikastmes

150 g ahvenafileed
200 g purustatud tomateid
1 sibul
Soola, pipart,
Aasiapärast maitseainesegu Chicken Thai Wok
1 pakk mereannisegu

Võta ahjuvorm lao sellesse kala, peeneks hakitud sibul, vala peale tomatikaste, maitseained ja pane ahju hauduma. Kui sulle aasiapärane maitseainesegu ei meeldi, siis jäta see ära ja pane näiteks mingit tulist maitseainesegu, Santa Maria viie piprasegu, tšillipipart vms. Hauta kala ahjus umbes 20 min. NB! Liigne hautamine või küpsetamine kuivatab kala! Lisanditeks võiks pakkuda praetud aedvilju, ahjukartulit ja riisi, kui oled teinud väga vürtsika toidu. Pea meeles, et maitsestada saad ka siis, kui toit on juba laual, kõigile ei pruugi teravad elamused meeldida.

MAGUSTOIT

Toorjuustukook värskete marjadega

1 pk taluvõid
1 pk Digestive küpsiseid
2 pk Farmi toorjuustu
1 pk Farmi vahukoort
Suhkrut maitse järgi
40 g želatiini
Värskeid või külmutatud marju (armastan värskete maasikate või vaarikatega)
Garneeringuks Kassari piparmünti, melissi või kusagilt mujalt toodud füüsalit

Võta taluvõi, aseta toatemperatuuril soojenema. Võta 40 grammi želatiini ja pane see külma veega punduma. Peale pundumist tuleb želatiini ja vee segu sulatada madalal temperatuuril ja siis jahutada. NB! Ära lase pundunud želatiini ja vee segu keema, siis läheb asi untsu!!! Võta lahtikäiv koogivorm, aseta selle põhja küpsetuspaber, võta küpsised ja purusta need võimalikult peeneks – lihtne on seda teha kausis puulusikaga. Lisa juurde soojenenud taluvõi ja sega see omavahel võimalikult hästi läbi. Küpsiste ja või segu suru küpsetuspaberiga kaetud lahtikäiva koogivormi põhja. Võta vahukoor, lisa natuke suhkrut ja vahusta, lisa sellele Farmi toorjuust ja sega see aeglaselt vahukoorega läbi, võid kasutada mikserit, lisa segule juurde sulanud ja jahtunud želatiin.
Too nüüd sügavkülmast välja koogipõhi ja vala sellele valmistatud juustu ja vahukoore segu! Selleks, et koogi saaks veelgi kiiremini valmis, on mõistlik visata koogile nüüd külmutatud marju! Tarretumine algab koheselt! Aseta kook mõneks ajaks külmikusse. Kui serveerid, siis lisa juurde värskeid marju, rohelisi lehekesi või midagi muud ilusat.
Selle koogiga õnnestud alati! Eriti, kui kasutad Kassari saarel kasvanud marju!