Laupäeval tähistatakse koostöös Nargen festivaliga Arvo Pärdi sünnipäeva ning filmifestivalil linastuvad filmid Arvo Pärdi muusikaga – „Värvilised unenäod“ (1975, V. Aruoja, J. Tooming) ja“Ukuaru“ (1973, L. Laius).

Festivali viimasel päeval, pühapäeval lõpetab tasuta kontserdiga oma Eesti kontsertturnee soome alternatiivbluusi legend Black River Bluesman. Peale kell 18.00 algavat kontserti näidatakse linnarahvale Priit Pärna varaseid joonisfilme „Kas maakera on ümmargune“, “Ja teeb trikke“ ning “Kolmnurk“.

Filmifestivali lõpetab auhinnatud Soome must komöödia “Gourmet Club“ (Juha Wuolijoki 2004), mis viib vaatajad gurmaanide klubi naljakate maitsete ja seikluste juurde.

Kõik filmid on originaalkeeltes ning varustatud ingliskeelsete subtiitritega.

Luscher&Matiesen Filmifestival on tasuta vabaõhuüritus, mis pakub külalistele muusikat ja filme unikaalses miljöös Toompeal. Üritused algavad Kohtuotsa vaateplatvormil õhtuti kell 19 (v.a. pühapäev kell 18) kontsertidega ja peale päikeseloojangut näidatakse filme. Üritus on osa Euroopa kultuuripealinn Tallinn 2011 programmist.