1. Monica unustab Chandleri ära

Kui Rachel pilootosas Central Perk’i siseneb, asub Monica talle oma sõpru tutvustama ja rõhutab, et Rossiga on Rachel juba kohtunud.

Sarja järgnevate hooaega jooksul avastavad aga vaatajad, et Rachel on varem kohtunud ka Chandleriga ja seda lausa korduvalt — miks siis meest pilootosas Rachelile tutvustama pidi?

2. Kaks Phoebet

“Sõprade” pilootosas leiab samuti aset ka stseen, milles Phoebe varastab pulmakleidis kohale tormanud Rachelilt tähelepanu ja kuulutab, et ta on oma ripsmed välja tõmmanud. Samal ajal näeme ma aga naist Monica kaaslase Pauli taga istumas ja rahulikult kohvi rüüpamas.

3. Oot — see pole ju Monica!

Me kõik teame, et nagu ka paljudes teistes sarjades, kasutati “Sõprades” kehadublante.

Probleem on aga selles, et dublandid ei tohiks kaadris väga kaua püsida. Ühes episoodis näeme me Phoebet ja Courteney Coxi poolt kehastavat Monicat istumas Central Perk’i diivanil. Naised lobisevad, naeravad ja rüüpavad hiigelkruusidest kohvi. Kõik on justkui tavapärane, kui järsku muudab kaamera nurka ja Courteney Coxi asemel istub diivanil võõras naisterahvas.

4. Kuida see nii tihti küll juhtuda saab?

Jah, selline asi ei juhtu ainult Monica karakteriga — episoodis “The One With The Mugging”, vahetatakse keset stseeni õige Rachel järgmise võõra naisterahva vastu välja.

Foto: Kuvatõmmis

Siin see petis on:

Foto: Kuvatõmmis

5. Muutlikud korterinumbrid

Tulihingelised fännid ütlevad sulle, et Monica ja Rachel elasid korteris number 20 ning Joey ja Chandler korteris number 19.

Esimeses hooajas nägime me neid elamas aga korterites neli ja viis. Millest selline muudatus? Põhjus on lihtne — korterid neli ja viis oleksid asetsenud esimesel korrusel, kuid iga vaataja mäletab, et trepid on sarjas alati mänginud üpris suurt rolli ja kinkinud meile üsna meeldejäävaid hetki.

6. Rääkides tulihingelistest fännidest…

Ross on suur Bruce Willise fänn ja võiks ju arvata, et kohtudes oma tüdruksõbra Elizabethi isa Paul Steveniga, keda kehastas just Bruce Willis, oleks ta midagi selle kohta öelnud. Ehk oli ta liiga pabinas?

7. Kui vanad nad ikkagi olid?

Vahel on öeldud, et Rossi sünnipäev on oktoobris, teistel kordadel aga mainitud detsembrit. Samuti püsib ta 29-aastasena mitu hooaega.

Rchel on aga veevalaja, kelle sünnipäev on mais.

Noorimaks sõbraks on nimetatud nii Rachelit kui ka Joeyt.

8. Esimene “Ma armastan sind”…või kas ikka oli?

Me kõik mäletame seda hetke, kui Chandler kuulutab Racheli, Joey ja Phoebe ees, et armastab Monicat.

Tegelikult polnud see siiski esimne kord, kui Chandler sellise avaldusega lagedale tuli.

9. Kui Inetu Palja Mehe kodu maha lammutati

Mäletate Inetut Paljast Mees? Tegemist oli kentsaka hüüdnimega mehega, kes elas Monica ja Racheli korteri vastasmajas — ta istus tavaliselt diivanil ja sõi ning enamus ajast ajas tal lihtsalt sõpradel südame pahaks.

Aga kui sõbrad jälgisid teda nii pingsalt, siis miks ei pannud nad tähele, et mehe maja läbi sarja vältelt totaalse muutumise?

Vaadake seda akent...

Foto: Kuvatõmmis

...kas pole mitte kahtlane?

Foto: Kuvatõmmis

10. Kui Brad Pitt oma koogi ära kaotas

Brad Pitt on juba elu näinud näitleja ja seega võiks arvata, et ta on juba võtteplatsil aset leidvate apsude suhtes immuunne. Tuleb aga välja, et ta Brad on lihtsalt inimene nagu me kõik.

Sarjas kehastas ta meest nimega Will Colbert, kes vihkab Rachelit. Sõprade külla tulles toob ta külakostiks koogi ja ulatab selle lahkelt võõrustajal ning seletab, kui paganama tervislik see on.

Foto: Kuvatõmmis

Monica paneb koogi lauale ja rohkem ta antud stseenis sellele tähelepanu ei pööra. Kui aga Joey hiljem korterisse saabub, on kook kadunud — kui kaamera teeb üldplaani, siis on köögilaual näha mitut kooki, ent mitte Willi oma.

Foto: Kuvatõmmis
Foto: Kuvatõmmis

11. Kui New York asukohta muutis

Olete täheldanud, et Monica aknast paistva vaatega on midagi kummalist lahti? Näiteks, et tema korter vahetab pidevalt asukohta?

Foto: Kuvatõmmis
Foto: Kuvatõmmis
Foto: Kuvatõmmis