1. Ojulandi versioon sellest, miks ta Reformierakonnast välja visati: "Oli ju teada, et Reformierakonnas opositsioonilised inimesed mõtlesid väga põhjalikult selle peale, et Ansipi vastu seada üks teine kandidaat. Selleks oleks siis olnud mina või Kaja Kallas ja seda teemat arutati. Ma arvan väga lühidalt, et minu väljaviskamise põhjus oli ikkagi see, et kui nendel valimistel ma lõpuks otsustasin mitte kandideerida Ansipi vastu, sest ma ei olnud tegelikult ise ka vaimselt valmis selleks, siis tõenäoliselt oli see signaal, et mine tea, võib-olla kahe aasta pärast kandideeribki ta päris tõsiselt!"

2. Ojuland sellest, et teda peetakse nähvavaks ja mitte väga kannatlikuks inimeseks: "Jah, kui ma tunnen, et kuskil on teatud piir ületatud, siis ma tõesti ei karda oma arvamust välja öelda ja ma tean, et ma vastutan ka oma sõnade eest!" Oma väite kinnituseks tõi Ojuland näite niinimetatud saasta-skandaalist ja meenutas, et juba akadeemik Endel Lippmaa ütles, et poliitiline saast on hullem, kui keemiline saast ja et tema on selle väitega täiesti nõus.

3. Ojuland Rahva Ühtsuse Erakonna rahaasjadest: "Raha on väga vähe ja tõesti ka liikmemaksusid, nagu igas erakonnas, on väga keeruline kokku koguda, alates kasvõi sellest, et vahel inimestel puudubki reaalne võimalus." Erakond teenis poole aastaga 45 000 eurot, sellest 44 000 olid annetused ja annetustest 30 000 andsid Kristiina Ojuland ja tema elukaaslane Raimo Kägu. "See oli tõesti Raimo Kägu isiklik raha, mida ta oma isiklikult arvelt kandis erakonna arvele nii et seda kusagilt kilekottidega ei tekitatud!" Kristiina kinnitas, et ta on annetanud erakonnale raha ka oma isiklikest säästudest.

4. Ojuland poliitikast tänapäeva Eestis: "Me oleme jõudnud Eesti poliitikas tagasi sinna, et kui sul on teine arvamus või kui sa räägid tõtt nagu nõukogude ajal, mil inimesed, kes olid režiimi vastu kriitilised ja julgesid tõtt rääkida, nad pandi lihtsalt hullumajja!" Eestis ollakse tema sõnul jõutud vaikivasse ajastusse, kus kommentaariume pannakse kinni ja kaugel pole ka ajad, mil teisitimõtlejaid taas hullumajja saadetakse või vähemalt avalikult hulluks tembeldatakse.

5. Ojuland sellest, et teda peetakse võimuhulluks, kes läbi vihkamise oma nišši otsib: "Ma ei vihka mitte kedagi, aga ma muretsen hetkel sellepärast, et Läti-Eesti piiril puudub igasugune kontroll, et me ei tea, kas sealt tulevad üle mingid rekkad relvadega, salakaupadega või võib-olla isegi mingite inimestega!"