1. "Metsik roos"

Telenovela originaalpealkirjaga "Rosa salvaje" oli esimene välismaine seebiooper ETV-s, eetris oli see 1993-1994, viimasel aastal oli seriaal vaadatuim saade Eestis. 1994. aasta mais läbi viidud uuringu kohaselt jälgis seriaali 588 000 inimest.

Peaosa sarjas mängis Mehhiko näitlejanna Verónica Castro, tänaseks 65-aastane naine on jätkanud aktiivselt näitlemisega tänaseni. Tal on ülikoolist omandatud ka kraad rahvusvaheliste suhete erialal.

2. "Tahmanägu"

"Cara Sucia" oli üks esimesi ning populaarsemaid Ladina-ameerika telenovelasid, mis siinmail ekraanile jõudnud on, isegi tänapäeval mäletavad paljud selle sarja sisu ja karaktereid. Venezuela seebisarja hakati tootma 1992. aastal ja valmis tehti 174 episoodi.

Nimirolli mängis tänaseks 46-aastane Sonya Smith, see oli ka tema läbimurderolliks televisioonis. Näitlejanna on teinud rolle ka Hollywoodi filmides.


3. "Esmeralda"

Mehhiko telenovela "Esmeralda" peaosas oli Leticia Calderón, kes mängis Esmeralda Rosales Peñarreal de Velascot. Sarja hakati tootma 1997. aastal ja eetrisse jõudis 137 episoodi.

Seriaal rääkis pimedast noorest tüdrukust Esmeraldast, kes armub José Armandosse, kuid keerulised peresuhted ja saatanlikud naised ei luba nende armastusel korralikult lõkkele tõusta.

4. "Luz Maria"

Peruu seebiooper "Luz Maria" oli eetris aastatel 1998-1999, seda toodeti 176 episoodi. Seriaal põhineb Kuuba kirjanik Delia Fiallo romaani "Paha ingel" põhjal. Tegevus toimub 19. sajandil.

Peaosalist Luz Maria "Lucecita" Camejot mängib Kolumbia näitlejanna Angie Cepeda. Tänaseks edukat karjääri tänaseni.

5. "Metsik süda"

1993. aastal eetrisse läinud Mehhiko telenovela "Corazón salvaje" ehk "Metsik süda" oli üks kõige populaarsemaid Ladina-Ameerika seebioopereid läbi aegade. Vaid 22-minuti pikkuseid episoode toodeti kahe aasta jooksul 160 tükki.

Mónica de Altamira Montero de Alcazar y Vallet mängis Mehhiko näitlejanna Edith González. Viimastel aastatel näitlejanna uutes sarjades osalenud ei ole, kuna naine haigestus 2016. aastal munasarjavähki.

Hea lugeja, anna kommentaarides märku, milliseid legendaarseid seebioopereid kunagi vaatasid ja mida nendest mäletad!