Filmis võime näha näitlejaid (Danny Glover) ja lauljaid (Beyonce Knowles, Jennifer Hudson) ning laulvaid näitlejaid (Jamie Foxx). Kõige üllatavama rolli teeb aga oma osatäitmise eest juba Kuldgloobuse saanud ja Oscarile kandideeriv Eddie Murphy, keda siiani oleme harjunud nägema pigem rohkem- või vähemtobedates komöödiates. Murphy mängitud
soul
muusika staar James “Thunder” Early ei meenuta ühestki otsast detektiiv Axel Foleyt „Beverly Hills Copist”, samuti tasuvad kuulamist tema esitatud laulud.

„Dreamgirls” kandideerib ühtekokku 8-le Oscarile, parima originaaloo tiitli poole püüdlevad filmist suisa 3 lugu, üks neist näiteks hetkel populaarne „Listen” Beyonce’i esituses. Lisaks üliheas vormis olevale Beyonce’ile kuuleme ja näeme filmis noort tulevikutähte Jennifer Hudsonit, kes on tuule tiibadesse saanud „American Idoli” saatest.

Filmi tegevus toimub 60’ndate Detroidis, kus „uue muusika” otsingutel jääb kohalikule automüüjale Curtis Taylorile (Jamie Foxx) silma tütarlaste-trio ”The Dreamettes”. Curtisel õnnestub tüdrukud saada kohaliku superstaari James “Thunder” Early (Eddie Murphy) taustalauljateks, ning sellega on uks showmaailma avatud.

„Dreamgirls” on hea meeleolufilm, mis ei nõua vaatajalt erilist süvenemist. Lihtne lugu pakub silmailu heade kostüümidega ja muusika paitab kõrva soul-muusika sõbral. Kui filmile midagi ette heita, siis ehk seda, et üleminekud tekstilt laulule on kohati natuke ootamatud. Piir ansambli esitatud lugude ja teksti integreeritud palade vahel jäi häguseks. Võib-olla oleks võinud paar lugu üldse esitamata jätta, sest üle kahe tunni kestev film võib kesisemale soulmuusika-sõbrale üledoosi tekitada.

„Dreamgirls” linastub alates 15. veebruarist Coca-Cola Plazas.