Möödunud nädalal 58-aastaseks saanud Fordi tuntakse eelkõige Han Solona 1970te "Tähesõdade" filmidest ja Indiana Jonesina.

Tema filmid on toonud sisse miljardeid dollareid ning ta teenib rolli pealt üle 20 miljoni dollari. Ford on nõus tegema aastas vaid ühe filmi, ülejäänud aja elab ta oma rantšos Wyomingis. Fordile meeldib ka oma lennukit juhtida. Tema jaoks ei paista elu olevat sugugi raske.

"What Lies Beneath" räägib geniaalsest teadlasest Norman Spencerist, kes tõmmatakse vastutahtmist kaasa kummalisse loosse, mis areneb mõrvaks ja väljub tema kontrolli alt.

Fordi abikaasat mängib filmis Michelle Pfeiffer.

Rezhissöör Robert Zemeckis ("Forrest Gump") ja produtsent Jack Rapke nägid filmis omamoodi Alfred Hitchcocki stiilis põnevikku, aga Fordi arvates on film parem, kuna tegemist on tegelaskujudega, kellega vaataja saab samastuda.

Filmis näeb Spenceri naine Claire (Pfeiffer) pealt, kuidas naabritest abieluplaan pidevalt tülitseb, ja kui mees ühel vihmasel ööl inimese suuruse pambu auto pagasiruumi sikutab, kahtlustab Claire, et mees on naise tapnud.

Mees on õpetaja samas kolledzhis, kus Spencer teadurina töötab.

Pinget lisab loosse see, kui Claire hakkab nägema vaimu, kes hoiatab teda, et miski on valesti.

Üleloomuliku elemendi tõttu on "What Lies Beneath" võrreldav selliste viimase aja menufilmidega nagu "Kuues meel" ( "The Sixth Sense"). Samas on uus film palju tempokam ja viimased 20 minutit on pühendatud suisa tagaajamisele.