Retro-horror nimelises programmis näidatakse kolme filmi aastatest 1977-1981. Esimene neist, “Legend dinosaurusest” (Jaapan, 1977) räägib Fudžijama mäe sügavatest koobaskäikudest ümbritsetud järve lähistel toimunud sündmustest, kus suvitajad leiavad koopast draakonimune meenutavad kivimid. Peagi hakkab suvitajate rahu häirima mitme eelajaloolise sisaliku ilmumine. Toona jaapani filmistuudio Toei kõige kallimaks mängufilmiks osutunud linateos sai nõukogude kinolevis kiiresti suureks hitiks ja seda käis uudistamas üle 48 miljoni vaataja.

“30-35 aastat tagasi nähtud kinofilmid saavad aja möödudes mingi seletamatult magusa kõrvalmaitse, mida on raske sõnadega edasi anda. Olgugi, et kõik programmis linastuvad filmid tunduvad tänapäeval üle vaadates naeruväärsed ja ajale täielikult jalgu jäänud, on nad ikkagi armsad ja neid tahaks vaadata veel ja veel. Minu, tollal 8-aastase poisikese jaoks sai just jaapanlaste filmist “Legend dinosaurusest”, mille seansid 1980. aastal sageli läbi müüdi, ühe tõelise õudusfilmi sünonüüm. Mälestus filmi hirmsamatest stseenidest ei ole kustunud tänase päevani,” kommenteerib programmi kokkupanija Helmut Jänes.

Retroprogrammi kuuluvad veel ka efektiderohke fantaasiafilm “Atlantise valitsejad” (Suurbritannia, 1978) ja lõdvalt Jules Verne’i romaanidele toetuv seikluskomöödia “Koletiste saare saladus” (Hispaania/USA, 1981).

Kõik retro-horror programmi filmid linastuvad Haapsalu kultuurikeskuse väikeses saalis originaalkeeles ingliskeelsete subtiitritega.

Kokku näidatakse festivalil 22 täispikka linateost ning koos lühifilmidega näeb festivali programmis üle 30 linateose kõikjalt maailmast.

HÕFFi seekordne avafilm on ameerika sõltumatu kino tipptegijate Adam Wingardi ja Simon Barretti (“Võigas surm”, “V/H/S”, “Surma aabits”) stiilne ning kauaoodatud musta komöödia elementidega triller “Sina oled järgmine” ("You’re Next"), mis on pälvinud ohtralt kiidusõnu nii kriitikutelt kui ka publikult. 

Uuri programmi HÕFFi kodulehelt.

Vaata retroprogrammi filmide treilereid: