Põhjuseid võib olla mitmeid. Armastusfilm põhineb ajaloolistel sündmustel, on liigutanud kogu maailma, peetakse kõige armastatumaks ja hinnatumaks filmiks, mis on pälvinud 11 Oscarit. See film on inimeste jaoks väga olulise tähtsusega, sest väga paljudes peredes kogunetakse just „Titanicu“ ajal telerite ette ja võetakse ette kolme tunnine imeline rännak. Film on edukas, sest jätab inimesele mulje, et kõik on elus võimalik – vaene kunstnik armub kõrgklassi neiusse, tol ajal maailma kõige kallima laeva peal. Filmi eelarve oli tolle aja suurim, märkimisväärne 200 miljonit! Ja loomulikult legendaarsed näitlejad – Kate Winslet ja Leonardo DiCaprio.

Leidub ka inimesi, kes on katastrooffilmi lausa mitu korda näinud, kes tunnevad Rose’i ja Jacki hingeelu ning oskavad peast nimetada ka kõiki pisidetaile. Samuti tekitab film siiani palju kõneainet. Üheks oluliseks põhjuseks peetakse, et film tõestab, et raha pole elus kõige tähtsam. Ei ole oluline, kas viibid Titanicul esimeses klassis või mitte, Rose ja Jack leidsid üksteist sellele vaatamata. Jackil oleks olnud küll oluliselt lihtsam, kui ta oleks viibinud samuti esimeses klassis, kuid rikka tüdruku Rose’i õnnetu olek ning probleemid näitasid, et raha ei tee õnnelikuks. Lõppude lõpuks võitlesid kõik inimesed elu ja surma nimel, ükskõik kui rikkad või vaesed nad poleks.

Samuti tekitab vaatajate seas palju vaidlusi Jacki pääsemine või mitte pääsemine. Iga kord võib tekkida vaatajatel pähe mõte, et Jack oleks ilusti mahtunud Rose’i kõrvale ning oleks jäänud ellu. Kindlasti oleks olnud rohkem tegemist, sest ust oleks keeruline olnud kahekesi balansis vee peal hoida, kuid mõte, et armunud paar oleks kasvõi saanud vaheldumisi ukse peal jõudu koguda ja soojeneda, ei lase magada. Rose’i kehastanud näitlejanna Kate Winslet on öelnud ka populaarses Jimmy Kimmeli jutusaates, et ta nõustub faktiga, et Rose oleks mahtunud koos Jackiga ukse peale.

"Titanic" TV3 eetris juba täna kell 20.00!