Freedom Fries tutvustab kino, mis seljatab kommertselemendid ja on väljaspool konservatiivset paradigma. Festival pakub võimalust osa saada tsensuuri kammitsaist vabast filmikunstist, mis on loomult eksperimentaalne ning kus autori fantaasia on saanud vabalt lennata.

"Selleaastane programm on eriti mahlakas ja hitimaiguline," lubab programmijuht Greete Põrk. "Linastuvad sellised suurteosed nagu Stanley Kubricku “2001: A Space Odyssey” ja Michael Manni intelligentne thriller “Heat”. Suurel ekraanil saab näha indiekino raudvaraks kujunenud režissööride debüütfilme: Terrence Malicku “Badlands”, Gus Van Santi “Mala Noche” ja Kevin Smithi “Clerks”. Kavas on rohkelt elamusi pakkuv ja raputav kultusfilmide esinumber, muusikal/freak show/õudusfilm Jim Sharmani “Rocky Horror Picture Show”. Viimasele soovitame tulla kostümeeritult ning panna vaim valmis laulmiseks ja tantsimiseks!"

Festivali lõpetab ühe ajaloo huvitavaima perioodi fiktiivne dokumentatsioon New Yorgi no-wave skeenest ehk Edo Bertoglio “Downtown 81”, peaosas ekstraordinaarne Jean-Michel Basquiat.

Rariteetsed ja eksklusiivsed hittkultusfilmid linastuvad festivalil vaid ühe korra.

Festivali eel- ja järelprogramm seob filmikunsti kujutava- ja etenduskunstide praktikaga. Otseselt filmidest inspireeritult kureeerivad Mihkel Ilus ja Henri Hütt filmikogemuse kirjeldamise/häälestamise black box ja white cube tingimustes.

Festivali piletid hinnaga 5€ on müügil Piletilevis ja Sõpruse kino kassas. Filmid on inglise keeles ilma subtiitriteta.

Freedom Fries festival saab avalöögi reedel, 27. veebruaril kell 21 ansambli Holy Motors live-kontserdiga.

FILMIPROGRAMM:

27.02. Reede CLERKS Kevin Smith (1994)

28.02. Laupäev ROCKY HORROR PICTURE SHOW Jim Sharman (1975)

1.03. Pühapäev HEAT Michael Mann (1995)

2.03. Esmaspäev 2001: SPACE ODYSSEY Stanley Kubrick (1968)

3.03. Teisipäev BADLANDS Terrence Malick (1973)

4.03. Kolmapäev MALA NOCHE Gus Van Sant (1986)

5.03. Neljapäev DOWNTOWN 81 Edo Bertoglio (1981)