ETV SUVI
Eesti Televisiooni 55. juubeli suvekava pakub mitmeid uusi omasaateid ja kvaliteetsarju, spordihuvilised näevad jalgpalli MM-i ja kergejõustiku EM-i ülekandeid.

Juunikuu tõi ETV eetrisse kaks kodumaise muusika saadet. "Eesti TOP 7" on iganädalane tabelisaade, mis eetris teisipäevaõhtuti ning ETV2 hakkas näitama retrospektiivset saadet "Eesti muusika videod", kus saab nautida uusi ja kunstiliselt heatasemelisi Eesti videoid.

Läbi terve suve toob laupäevahommikuisse head tuju "pealtnägija" Kadi Jaanisoo uue saatesarjaga "Mina elan siin", mis loob pilte Eestimaa eri piirkondade elust-olust, keskkonnasõbralikust mõtteviisist, vanadest ja uuematest traditsioonidest, siseturismi võimalustest, rahvakultuurist jpm. Sari on eetris laupäeviti kell 10.

19. juunil kell 15.30-19.20 näeb ETV2e vahendusel otsepildis Rootsi kroonprintsessi abiellumist - külaliste saabumist, pulmatseremooniat ning noorpaari sõitu läbi Stockholmi. ETV näitab pidlikust sündmusest kokkuvõtvat saadet järgmisel päeval, 20. juunil kell 19.40-21.00.

ETV kavas on juba mitmendat suve Pärnu filmifestivali filmid - nii ka sel suvel. Festivali linateosed on eetris juulikuus.

19. juulil näeb ETV 55. juubeli üllatusprogrammi. Tähtpäeva puhul alustatakse aga juba varem kahe uue sarjaga. Juuni teises pooles algav "55 – mis siis!" on mõnus nostalgiapomm neile, kes mäletavad, ja lahe kämbikomm neile, kes polnud siis veel plaaniski. Tänane telepoiss Johannes Naan teeb tutvust ETV ajaloo suurimate staaride ja legendaarsemate saadetega. Uus sari on kummardus nendele tuhandetele teleinimestele ja sadadele tuhandetele vaatajatele, kes on olnud teleajaloo tegijateks ja tunnistajateks.

Suve keskpaiku on tulekul magasinsaade erinevate saatejuhtidega. Sarja avab New Yorgist sel puhul Tallinna naasev Neeme Raud, keda tunnustati hiljuti Valdo Pandi nimelise ajakirjanduspreemiaga.

Gerli Padari ja Jüri Aarma seltsis rännatakse mööda Eestimaa ilusaid paiku saates "Lauluga maale", millest oodatakse populaarse "Laulge kaasa" mantlipärijat. Uues sarjas näeb varasemaga võrreldes rohkem lugusid inimestest ja nende suvistest tegemistest Eesti eri paigus. Ühislaulmisele lisaks räägitakse tööjutte ettevõtjatega, kes kohalikku elu edendavad ning saadete kangelastega kohtutakse ka rahvapeol.

Juulis jätkub möödunud suvel vaatajate poolt väga soojalt vastu võetud "Sadam otsib meremeest". Lustlik suvine meresaade tõestab, et igas sadamas on lisaks ühele eestlasele veel ka vähemalt üks ukrainlane. Tuult puhuvad purjedesse Anatoli Tafitšuk ja Urmas Vaino.

Spordisõbrad näevad 11. juunist kuni 11. juulini kestvat jalgpalli MM-i Lõuna-Aafrika Vabariigist ja 27. juulist 1. augustini kergejõustiku EM-i Barcelonast.

Põnevaid filme ja sarju näeb samuti. "Merlini seiklused" on telesari, mis eetris laupäeviti ja kus maagia ja müüdid taaselustuvad.

Juunikuus saab ETVs näha dokumentaalfilme Rootsi ja Taani kuningakodadest: rootslaste värskeltvalminud kaheosalist sarja "Bernadotte - a Royal Family" ja taanlaste filmi “Queen of Denmark”. Eetris laupäevaõhtuti.

Klassikalise muusika sõbrad saavad 1.juulil jälgida tänavuse Klassika-Eurovisiooni finaalvõistlust.



TV3 SUVI

Alates 2. juunist on ekraanil saade, mis peaks köitma kõikikalamehi. Kalevi Kruusi poolt juhitav "Kalamehejutud" on saade, kus tutvustatakse erinevate kalaliikide püüdmiseks vajalikke vahendeid, nippe ja kalastuskohti.

3. juunil jõudis eetrisse uus osa saatesarjast "Mis toimub?", kus inimesed tervest korraldavad üllatavaid, põnevaid ja vaimukaid aktsioone meie kodumaa erinevate paikade avalikes ja rahvarohketes kohtades. Aktsioone hindab asjatundjate žürii koosseisus Märt Sults, Anne Eenpalu, Hardi Volmer, Meru ja Juku-Kalle Raid.

Otseloomulikult saavad oma osa ka seriaalisõbrad. Nautida saab Saksamaa sarja "Südamehääl", Ameerikas valminud "Samanthat" ning menusarja "Californication" teist hooaega.

Vaatajateni jõuab "Täitsa tavaline mees" uus hooaeg ning "Rajalt maha".


KANAL 2 SUVI

Kanal 2 läks suveprogrammile 31. mail. Uudistemagasin Reporter liikus tund aega hilisemaks kella 20.00 peale ja kolis stuudiost vabasse õhku.

Ka Kristjan Jõekalda ja Teet Margna on sel suvel Eesti eri paigus müramas. Nemad sätivad rinnutsi kaks naabriperet, kes tubli auhinnaraha nimel saates "Naabrite eri" neljapäeviti kell 21:00 võistlema asuvad.

Esmaspäeviti kell 21:00 tuuakse vaatajateniE "Võsareporteri jätkulood" ehk seigad, mida pole seni näinud veel ühegi televaataja silm.

Esmaspäevased tele-õhtud jätkuvad kell 21.35 algava ülipopulaarse detektiivisarjaga "Mentalist".

4. juunil jõudis vaatajani dokumentaaldraama "Viimane tund" (Zero Hour) ehk sari sündmustest, mis kulmineerusid mõne maailma jahmatanud katastroofi, õnnetuse või kuriteoga. Discovery Channeli hittsari toob ekraanile lähiajaloo kõige pöördelisemad momendid, olgu siis nendeks "Estonia" laevahukk, Tšernobõli tuumakatastroof, Colombine’i koolitulistamine või 11. septembri terrorirünnak New Yorgis.
"Viimane tund" on eetris igal reedel kell 21.30.

Sel suvel jõuavad huvilisteni ka mitmete sarjade uued hooajad. Kolmapäeviti kell 21:00 on eetris "Ameerika supermodelli" (America’s Next Top Model) üheteistkümnes hooaeg.
"Nip Tucki" uus hooaeg keerleb kahe sõbra ning äripartneri, Sean McNamara ja Christian Troy, ülieduka "esteetilise kirurgia" erakliiniku ümber. Sari on eetris kolmapäeviti kell 22.00.

Närvesööv "Dexter" tegutseb kolmapäeviti peale "Nip Tucki" ja ekraanile jõuab ka krimisarja "Jahtunud jälg" (Cold Case) uus hooaeg, mis on eetris esmaspäeva hilisõhtuti.

Auhinnatud draamasarja "Vennad ja õed" (Brothers&Sisters) peaosades näeb esmaklassilisi staare eesotsas “Ally McBealist” tuntud Calista Flockharti, kahekordse Oscari-võitja Sally Fieldi ja Oscarile esitatud Rachel Griffithsiga. See on suhtedraama Walkerite perekonnast, nende igapäevastest muredest, rõõmudest ja saladustest. Sari on eetris neljapäeva hilisõhtuti.

Uue hooajaga kostitab vaatajaid põnevussari "Ohtlik piir" (The Border), mis on eetris reedeti kell 22.30.