Kell 9.45 algav "Sünnipäevamosaiik" pakub äratundmisrõõme ja üllatusi. Juubelikava juhivad Mati Talvik ja Monika Tamla, Hille Tarto ja Lembitu Kuuse ning Raul Rebane ja Margit Kilumets.

Arhiivide kaudu kohtub vaataja ka Alice Talviku, Reet Oja, Märt Müüri ja paljude teistega.

ETV soovitab vaadata 40 aasta taguseid kaadreid Helle Merist, Anu Välba esimesi telekatsetusi, Vahur Kersna tegemisi 1990. aastate alguse Stockholmis, Priit Aimla sõnadele loodud muusikali ja palju muud.

Õhtul jõuab eetrisse igati suvine saade "Suveniir", mida juhib juubelinädalal Maire Aunaste.

Kell 18:00 algab mälestuste saatetund on veelgi tihedam. Eetrisse jõuab 1966. aastal valminud film "Liivi rannal", kus on näha liivlastest kihavat kaluriküla. 1967. aastast tuuakse vaatajateni muusikafilm "Kodune kollaaž". Film on vene keeles, aga eestikeelsete subtiitritega. 1972. aastast näidatakse Rein Karemäe filmi "Päev "Maratis"", kus trikotaažitootmiskoondises tutvustatakse Štšokino-süsteemi toimimist tegelikkuses - sama töö tehakse ära vähema inimeste arvuga või sama töötajate arvuga suurendatakse tunduvalt tootmismahtu.
Saatetunnile paneb punkti 1962. aastal valminud lastefilm "Head ööd, väike sõber!"

Esimene ETV saade läks Tallinna vanast raadiomajast eetrisse täpselt 55 aastat tagasi 19. juulil. Eetris oldi sel päeval 2 tundi ja 35 minutit. Kell 19 sai näha testtabelit muusika taustal, 19.30 lugesid diktorid Ofelia Mikk ja Zinaida Madissova ette informatsiooni proovisaate kohta. Kell 19.40 oli eetris kroonikafilm "Nõukogude Eesti" ning kell 19.50 kunstiline film "Andruse õnn". Kell 21.25 esines Gustav Ernesaks ja rääkis laulupeo ettevalmistamisest ning koor laulis "Tuljakut".