13. hooaja avaosa alguses nägi kaadreid minevikust, mil Sirje oli äsja üle elanud insuldi ning kolm õde — Mari, Piret ja Kertu arutasid ema haigevoodi kõrval, kes tütardest oma vanema eest hoolt kandma peaks. Siis, nagu ka nüüd üritati vastutust arstist Pireti õlgadele lükata, ent too sellega kõige parema meelega leppida ei soovinud.

Mari ja Indrek elavad pärast skandaali mehe pruudi Sandraga taas ühe katuse all, ent mõne mööndusega. Nimelt ei jaga abielupaar peale elukoha ja laste veel miskit enamat ning Indrek veedab oma ööd elutoas diivanil magades.

12. hooaja lõppedes ilmnes, et üks seriaali armastajapaaridest jätkab uue hooaja alguses oma elusid eraldi. Õnnetu saatusega paariks osutus Piret ja Urmas ning suhtele tõmbas küllaltki konkreetse joone alla naine ise, öeldes kirjanikuhärrale otse, et nende armastus ei saa enam edasi õitseda.

Sirje päästeti küll merelt, ent tema kaasa Gunnar on seni teadmata kadunud ning vastust teab vaid naine ise. Küll aga väidab Sirje, et teda vaevab mälukaotus ning ta ei suuda meenutada miskit, mis saatuslikul laevareisil aset leidis. Ei Mari ega Piret usu ema juttu ning üritavad korduvalt Sirjet survestada, et too tõtt räägiks.

Kas Gunnar leitakse üles elusa või surnuna ning mis temaga täpselt juhtus, näeb juba ehk järgmises osas.