“Meie lugu on vägagi lihast, verest, ja hingest. Taarka ei ole lauluema mitte niivõrd laulmise mõttes, kuivõrd geniaalne riimimeister ja spontaanne tekstimasin, kes võis tundide kaupa üha uusi ja uusi värsse improviseerida. Oma aegruumi Janis Joplin, Elvis Presley jne kokku — ikoon,” ütles filmi režissöör Ain Mäeots.

“Seto kultuur on väga värvikas ning oli ülim aeg, et see liiguks edasi ka uuematesse kunstivaldkondadesse, nagu seda on filmikunst,” ütles filmi produtsent Anneli Ahven.
“See näitab ühe kultuuri elujõudu, ning mul on väga hea meel, et mul on võimalus olnud seda oma oskustega toetada. Olen ise seto juurtega ning pean traditsioone oluliseks. “Taarka” on seto filmikunstis alles algus!“

Film esilinastub PÖFFi armastusfilmide festival tARTuFFi avafilmina 11. augustil kell 22 Tartu raekoja platsil ja on kõigile huvilistele tasuta.
Filmile eelneb tunniajane setu etteastete programm.

“Iga Eesti filmi esilinastus on suur sündmus ja filmifestivali unistus on seda oma vaatajatega jagada,” sõnas PÖFFi tegevjuht Kristo Tohver.
“tARTuFF on festival, mis vaatleb armastuse erinevaid palgeid ja Taarka on suurepärane film armastusest laulu ja oma kultuuri vastu, kuid samas ka sallivusest ja sallimatusest ning armastuse nimel tehtavatest valikutest. Täpselt selline nagu üks hea armastusfilmi festivali avafilm olema peab.”

“Taarka” põhineb Kauksi Ülle samanimelisel näidendil.
Filmi stsenaarium valmis Mart Kivastiku, Kauksi Ülle, Elo Seliranna, Ain Mäeotsa ja Hardi Volmeri koostöös.
Muusikarohke filmi helilooja on Andres Lõo, operaator Elen Lotman, kunstnik Elo Soode.

Filmi tootis Exitfilm. Filmivõtted vältasid väikeste vaheaegadega 2007. aasta juunist novembrini.

Kinodesse jõuab “Taarka” alates 15. augustist.