Ksenia, kuidas sul õnnestus saada leping Chic Model Managemendiga ja millal algas uus eluetapp kaugel Indias?

Ma olen momendil seotud agentuuriga, mis värbab modelle väga erinevatele fotosessioonidele üle kogu maailma. Seda võib käsitleda teatud mõttes ema-agentuurina, kes on aidanud mul kontakteeruda selle India agentuuriga, kuhu ma pärast ühte edukat moeetendust siirduda otsustasingi. Olen nüüdseks ühele poole saanud kõigi vajalike asjatoimetustega, et end Indiasse sisse seada seniks, kuni leping kehtib. Seda pole kuigi kauaks ja ma ise nimetaks oma siinviibimist pigem pikendatud projektiks kui reaalseks elamiseks.

Aga kas see leping ja amet, millest Sa praegu rääkisid, on seotud ka "Eesti tippmodelli" saatega?

Ei, saatega ei ole siin rohkem seost, kui vaid see, et mõlema juhul on tegu modellindusega!

Kuidas on Indias elu-olu? Kas oled juba teistsuguse kultuuriruumiga harjunud?

Kui päris aus olla, siis ma ei tahaks iial Indiasse enam tagasi tulla! Ei turistina ega tööle! Siin valitseb kaos ja korralagedus, valitsuse jõud ei ulatu kuhugi, reeglid puuduvad täielikult! Kõigil on täielik vabadus teha, mida süda soovib. Näiteks võib poe omanik täiesti segamatult blokeerida kõnnitee oma kastide, pesumasinate, külmikute ja muu olmetehnikaga, sundides jalakäijaid sõiduteele, kus autod sagivad risti-rästi, mootorratastega sõidetakse jalakäijate vahel, et liiklusummikuid vältida, kitsed ja lehmad uitavad mööda tänavaid! See on küll alguses lõbus vaadata, kuid mõistes, et sellise korralageduse tõttu magavad ka näiteks inimesed masside viisi tänavatel ja sildade all, siis on see tegelikult kurb. New Delhi on kohutavalt räpane linn, kus on pidevalt tolmu- ja liivatormid ja isegi pealtnäha korralikud kodanikud loobivad prügi kuhu jumal juhatab. Teisisõnu, ilusad vaated ja puhtus on siin väga harv nähtus, selles mõttes on Hiina Indiast küll vähemalt sada sammu arengus ees. Ma pole siin kohanud mitte ühtegi inimest, kes oleks Eestist, kuid olen kohtunud paljude inimestega, kes valdavad vene keelt. Minu üks korterikaaslastest on Ukrainast ja tema räägib vene keelt, samuti olen leidnud õnneks ka teistest agentuuridest neidusid, kellega oma emakeeles suhelda.

Tundub, et Sul on vist siis kodust eemal päris raske viibida?

Kodust eemal viibimine ei olegi tegelikult nii keeruline, kui võiks arvata, eriti veel, kui olla nii omaette hoidev inimene nagu mina. Ma igatsen vähemaid inimesi kui mu ühe käel on sõrmi. Vahel, kui tegevust on nii vähe, et jääb aega ja energiat üle mõelda oma lähedastele, siis ma olen küll kurb, et viibin kaugel emast ja peigmehest, kellega pean suhtlema üksnes Skype'i videokõnede vahendusel, kuid tegelikult on kodusest rutiinist eemal viibimine on päris suur kergendus. Kui poeetiliselt väljenduda, siis kodust eemal viibimine loob mulle võimaluse kogeda iseseisvuse illusiooni.

Kui Sa praegu põgusalt mainisid oma kiiret päevakava, siis räägi palun, millised pildistamised ja suuremad moedemmid Sul juba kogemuste pagasisse siis lisandunud on?

Ma ise leian, et mu saavutused on hetkel veel üsna tagasihoidlikud. Ma olen New Delhis poseerinud McDonald'si kampaania jaoks ning ühe naiste terviseajakirja jaoks, samuti paarile kohalikule ajakirjale. Ülejäänud on üsna rutiinsed ja mitte eriti märkimisväärsed pildistamised.

Kas Chic Model Management on ainus agentuur, millega Sa praegu koostööd teed?

Ma päris nii ei saa öelda! Kirjeldaks seda hoopis nii, et on agentuurid, kellega mul on ajaliselt piiratud lepingud ja kui üks leping lõppeb, siis olengi vaba sõlmimaks järgmisi. Mul on seljataga eelmisest kevadest ka üks sarnasel põhimõttel leping Shanghais, mis oli fantastiline kogemus ja sütitas minus soovi sukelduda moetööstusse ülepeakaela.

Siit järeldus: Ksenia praegusest töökohast ei ole paraku võimalik välja lugeda seda, kas ta on saate võitja või mitte. Esimeses küsimuses mainitud üldise agentuuri nime jätab ta enda teada, seega selleks võib vabalt olla Premier Model Management. Elame näeme!