TransferFriend märgib oma kodulehel, et nad aitavad odavalt raha ühest riigist teise kanda. Põhimõtteliselt teevad nad sama, mida TransferWise — on ju ka nimed äärmiselt sarnased. Ja ehkki nad ise ütlevad, et üks nende peakorteritest on ka Eestis, siis Eesti äriregistris neid tegelikult pole. TransferFriendi kodulehel on firma kontaktaadressiks Ilham Tower. See maailmakuulsa arhitekti Norman Fosteri büroo loodud pilvelõhkuja on Kuala Lumpuri kõige kõrgema rendihinnaga büroohoone, mis valmis kaks aastat tagasi.

Siinse büroohoone mänedžer Aira Lee Fuad ütleb, et nad on juba üle aasta saanud kirju TransferFriendi nimelisele ettevõttele, kuid nad ei tea, kellega on tegu. Firma pole kunagi siin tegutsenud. Mänedžer ütleb otse välja, et kahtlustab, et tegu on petuskeemiga. “Meie aadressi kasutasid nad illegaalselt,” kinnitab büroohoone mänedžer.

Kuidas reageerisid Malaisias asja uurimas käinud Radari päringutele TransferFriend ja EAS ning mis selgus kurikuulsa SkyBari lähivaatlusel — vaata täna õhtul Kanal 2 kell 20 algavast “Radarist”!