Eesti suurimat kinokangast enam ei ole, kuid nüüd saavad hea ekraani pealt
filme vaadata Eesti pisemate kohtade kinosõbrad - ekraanitükid rändasid Saaremaale, Järvamaale, Hiiumaale ja Lääne-Virumaale.

Ka Solaris Kino on lubanud uuel aastal tavakangad, mille peal ei saa 3D kino näidata, Kinokojaliste väiksemate punktide vahel ära jagada 2012 aastal algatas MTÜ Kinobuss innovaatilise leviprojekti: Kodanikukinode võrgustiku süsteemi Kinokoda.

Süsteem haarab tervet Eestit ja koosneb kolmest osast: aktiivsed kodanikud üle Eesti, kes tahavad kodukandis kinokultuurile elu sisse puhuda ning on kohaliku kino eestvedajad; kohalikud omavalitsused, kes süsteemi rahaliselt toetavad; ning Kinobuss, kes on võrgustiku eestkõneleja ja vahendab filme.

Võrgustiku eesmärgiks on korrastada ja korraldada süsteemset filmilevi Eesti maakohtades ja asulates. Võrgustiku tekkega on juba lisandunud üle viieteistkümne uue filmilinastuspaiga. Kinokoja käivitamist toetab Kodanikuühiskonna Sihtkapitali Šveitsi Vabaühenduste Fond.

Uuenev Kosmose kino avab uksed 2014. aasta lõpus ning pürgib haridus- ja meelelahutuskeskuseks.

Värskenduskuuri läbinud kino hakkab Baltimaades pakkuma uusimal IMAX-tehnoloogial põhinevat pilti ja ülikvaliteetset heli. Kosmose suure saali ekraani mõõdud ületavad 300 m2, saali on planeeritud umbes 450 istekohta.