Arvatavasti on meil juba varsti ka Publikusse võimalik üles panna Leo tõeline tänukõne, kuid igaks juhuks on keegi naljanina mehe eest jutu juba kokku miksinud, kasutades tema repliike tema kuulsaimatest filmidest.

Auhinda väärivad tänavu teisedki head näitlejad, kuid Leol on ammu kuldmehike soolas. Loe, mis rollide eest ta seni nominatsiooni on saanud:

- Esmakordselt kandideeris Leo Oscarile kõigest 20-aastasena, rolliga filmis "Mis piinab Gilbert Grape'i?" (1994). Auhinna napsas toona Tommy Lee Jones rolli eest filmis "Jälitatav" ("The Fugitive“)

- 2005. aastal kandideeris DiCaprio Howard Hughes'i rolli eest filmis "Aviaator - valguses ja varjus" taas Oscarile. Parima meesnäitleja kuldmehike anti aga Jamie Foxx´le nimiosa täitmise eest filmis "Ray Charles".

- 2007. aastal oli Leonardo taas viie nominendi hulgas. Oma suurepärase Danny Archer´i rolli eest filmis "Vereteemant" oli ta favoriitide nimistus, kuid parimaks meesnäitlejaks tunnistati hoopis Forest Whitaker ("Šotimaa viimane kuningas").

- 2014. aastal oli DiCapriol lootust võita Oscar nii parima peaosalise kui ka produtsendina filmi "Wall Streeti hunt" eest. Võidutses aga hoopis "12 aastat orjana" ning parimaks meesnäitlejaks tituleeriti Matthew McConaughey rolli eest filmis "Elujanu" ("Dallas Buyers Club").