32aastane Jaana sai peapõrutuse, kui ta purjus peaga trepist alla kukkus. Kümne aastaga end põhja joonud naine kirjeldab täna Roald Johannsonile oma toonast elu kui lõputut agooniat. "Nii kui silmad avasin, oli mul vaja turgutust, et saaksin hingata." Alkoholi joomine ei olnud Jaana jaoks enam pelgalt peo ja lõbu otsimine, vaid elu põhialus. "Mu füüsiline keha oli niivõrd kurnatud, et peaaegu terve see aeg magasin."

Jaana lugu on vaid osa tänasest "Roaldi nädala" reportaažist "Viinakuradist vabaks". Kui tema puhul tähendas alkoholism kõige mustemal hetkel antiseptiku joomist, siis oma loo räägib täna ka pealtnäha korras eluga mees, kelle päevadesse kuulusid kallid kokteilid ja lõputud veinipudelid. "Viis päeva nädalas jõin. Valdavalt veini, nagu lipsuga kultuursed inimesed. Sõltuvalt õhtust, üks kuni viis pudelit."
Tänase saate loo peategelased on kõik suutnud alkoholiga lõpparve teha ja julgevad tele-ekraanil avameelselt oma purjus minevikust rääkida. Millised pingutusi see neilt nõudis ja mis andis viimase tõuke? Sellest pikemalt täna kell 20:30 Kanal 2s.