Elioni DigiTV avab folgi ajaks spetsiaalse telekanali, kust näeb neljapäevast pühapäevani kuuelt lavalt 22 kontserdi otseülekannet ning paljude kontsertide salvestusi.

Otseülekandes näeb näiteks Svjata Vatra, Vägilaste, Tomas Kocko, Toy Vivo, Ro:Toro ja Malbrooki, Paco Serrano ja Flooki kontserte.

Festivali erikanal asub DigiTV alajaotuses „Televisioon” telekanalite loetelu alguses. Elioni kaabel-DigiTV kliendid festivali erikanalit ei näe.

Kontserte kantakse üle kuuelt lavalt — viielt lavalt otseülekandes ning ühelt lavalt salvestatuna. Otseülekanded toimuvad Kaevumäe, Kirsimäe, Pärimusmuusika Aida suure ja väikese saali ja Kultrahoovi lavadelt.

Live-kontsertide vahepealsel ajal — öösel ja ennelõunal — näidatakse Saku telgis aset leidvate kontsertide salvestusi. Aeg-ajalt jooksevad ekraanil tiitrid programmi infoga. Programmi koostab vabatahtlikest koosnev Folgi videotiim.

Festivali pealiku Ando Kivibergi sõnul on pärimusmuusikapidu internetis üle kantud juba 10 aastat, ent nõnda suure teleauditooriumini jõuab see esmakordselt.

„Meie missioon on propageerida ja õpetada pärimusmuusikat,” sõnas Kiviberg. „Elioni pakutav lahendus annab võimaluse teha seda kaasaegselt ja veelgi suuremas ulatuses.”

Otseülekandes näeb järgmisi kontserte ja sõnavõtte: Neljapäev, 24.07: festivali avamine, õppelaagri Eesti Etno lõpukontsert, Paabel, Tomas Kocko, Helletused, Helsinki Mandoliners, Toy Vivo

Reede, 25.07: Indrek Kalda ja viiuldajad, Zorbas, Tbilisi ja Merani, Ro:Toro ja Malbrook, Oort, Paco Serrano

Laupäev, 26.07: Trio Solnyshko, Svjata Vatra, Vägilased, Zetod, Parno Graszt

Pühapäev, 27.07: Untsakad, Malbrook, Flook, Ando ja sõbrad

Tänavune Viljandi pärimusmuusika festival on pühendatud näppepillidele ehk kitarridele, mandoliinidele, banjodele, busukidele, balalaikadele jne. Lisaks rohketele kontsertidele kuuluvad festivali programmi õpitoad, maakonnakontserdid, regilaulupesa, käsitööhoov, muinasjututuba, näppepillide näitus ja pillilaat. Esmakordselt viiakse läbi tantsutuba, näidatakse pärimusmuusikateemalist filmiprogrammi ning korraldatakse ööülikool.

Festivali kohta saab lisainfot Internetist aadressil: www.folk.ee