Sulev Vedler kirjutas juuli alguses ilmunud Eesti Ekspressis oma tähelepanekust, et mitmed, kellele oli "Õnne 13" vaatamine laupäeva õhtuti kindel nagu aamen kirikus, on hakanud aastatega juurdunud tavast taganema.

"Ma ei viitsi enam," ütles üks. "See sari on nagu üks suur hädaorg. Muudkui nääklevad."

"Mina olen loobunud," mainis teine.

"Vaatan veel puhtalt sportlikust huvist. Pingutan," tunnistas kolmas.

Sellele tähelepanekule andsid vettpidavust ka uuringufirma TNS Emori andmed, mille kohaselt nautis ETV menusarja iga osa keskmiselt alla 90 000 inimese. See on viimaste hooaegade kõige kehvem tulemus (Loe lähemalt SIIT).

Artikkel ei jäänud loomulikult Eesti Televisioonil kahe silma vahele ning nädal hiljem kirjutas ERR-i meediauuringute osakonna juhataja Andres Jõesaar artikli telesaadete tegelikku vaatajate arvu kohta. Sellega aga asi ei piirdunud ning laupäeval eetrisse läinud "Õnne 13" uue hooaja avaosa vahendusel otsustati Eesti Ekspressile veel üks kaval ninanips teha. Sarja esimestel minutitel satuvad Luule Komissarovi poolt kehastatud Laine ja Väino Areni karakter Kristjan ehk Krissu ajalehtede pärast vaidlusesse ja ootamatul kombel sarnaneb "Õnne 13" tegelaste Ekspressi puudutav dialoog Velderi kirjutisele.

Laine ulatab päikese käes peesitavale Krissule sorteerimiseks hunniku ajalehti, mille peale mees käsib nad kõik kohe pliidi ette visata, sest temal polevat seda pahna enam vaja: "Mina ei viitsi seda Ekspressi enam lugeda," sõnab Krissu ja palub naisel lehe tellimus sootuks tühistada.

"Ega mina olen ka loobunud," tõdeb Laine ja pakub välja, et võiks Eesti Ekspressi Mare kaudu hoopis Almale anda, kuna too ei raatsivat endale lehti tellida.

"Ega asi ole raatsimises. Siit ei ole enam mitte midagi lugeda," põrutab Krissu.

Sellest hoolimata helistab Laine Marele, kes ütleb, et loeb Ekspressi ainult töö juures ja ainult sportlikust huvist: "Pingutab, aga koju ta enam lehte ei telli."

"No näed siis, isegi Mare pingutab," parastab Krissu lõpetuseks.

Sarja stsenarist Andra Teede ütleb, et "Õnne 13" on aegade algusest saati lisanud stsenaariumisse päris maailmaga seotud vimkasid. "Eesti Ekspressi artikliga oli suvel küll kerge segadus, reitingute numbrid said seal valesti kajastatud ja neid parandati õiendusega, kuid kättemaksu kui sellisesse ma ei usu ei töös ega elus. Pigem arvan, et kõigile tuleb kasuks kergelt nii enda kui ülejäänud maailma üle naermine," ütleb Teede.

Ka režissöör Ain Prosa kinnitab, et sarja sisulises osas ei ole kelleltki mingeid korraldusi tulnud ning mingit kättemaksu pole sarja tootjad silmas pidanud.

Vaata "Õnne 13" uue hooaja avaosa SIIT!