Harjun oma uue elustiiliga vaikselt. No ikka tõesti vaikselt, sest selle trennis käimisega tundub kogu aeg, et nii jube palju on teha... Suudan olla ilma suitsuta ja nüüdseks juba neli korda nädalas trennis käia. Kõige raskem on aga toitumisega...

Minu õnneks (või õnnetuseks, krt seda enam teab) ei saa ma jälgida mulle kirjutatud toitumiskava, sest sellega trenni teha on võimatu. Ma arvan, et pärast kahte tervislikku päeva ma lihtsalt magaksin ja keeraksin vaid norinal külge jõusaali põrandal. Kahjuks ei tähenda see endiselt, et saaksin süüa neid asju, mida ma tegelikult tahaks. Selgus, et tervise dieet, mis spetsiaalselt mulle kirjutati, et ma saaksin oma sooled korda, ei võimalda mul sporti teha, ma lihtsalt ei jaksa. Uus ja täiustatud toitumiskava peaks valmis saama juba paari päeva pärast.  Ootan seda põnevusega, kuigi tean samahästi kui teie, et sealt ma juustu ei leia.

Olen nüüdseks 6 nädalat edukalt ilma piimatoodeteta hakkama saanud. Või siis noh, peaaegu edukalt.  Eelmisel nädalal otsustasin pärast pikemat pausi korra katsetada ja ostsin Valio laktoosivaba piima. Jõin ühe klaasi ning kiirustasin siis sünnipäevale. Jõudsin Viimsist Pirita Selveri juurde  ja olin põhimõtteliselt käpuli maas.  Sõna otseses mõttes roomasin apteeki ja mõtlesin, et kutsun endale kiirabi.  Ka valuvaigistid pidid sooli ärritama ja seepärast ei saanud ma nende peale enam loota, või tegelikult ma huilgasin ja palusin, aga krapsakas farmatseut  ainult raputas pead ja vehkis mu nina ees no spa karbiga. Mu meik oli laiali ja pisarad jooksid, nii valus lihtsalt oli. Ausalt, nagu oleks keegi mind jalaga kõhtu tagunud.
Tekitasin kiirelt endale no spa üledoosi ja õnneks möödus see meeletu valu umbes 40 minuti möödudes, kuid turse ja ebamugavustunne jäid mitmeks päevaks. Tänu klaasile piimale, oli kõik see, mille nimel olin 6 nädalat pingutanud taas untsus. Lihtsalt ulme, ma ütlen!
See atakk ehmatas mu nii ära, et mul ei tule iialgi enam pähe tarbida piimatooteid. Olen nõus loobuma kõigest, peaasi, et ainult seda valu enam tundma ei peaks. 

Toitumisnõustaja Heleri Kukk arvas, et suure tõenäosusega on asi hoopis nii, et mu organism ei võta vastu mitte ühtegi piima valku ning on hetkel soolte ärritatuse korral veel eriti tundlik.  Ilmselt saan katsetada umbes aasta pärast ( ääääh – appi, 365 päeva , minge tõesti põrrrrgu...) uuesti,  kas mõne piimatootega ikka püsti jään, sest nende valgu sisaldus on erinev. Näiteks korra võtsin väikese viilu Valio Forte juustu ja see tähendas minu jaoks sama palju kui oleksin püherdanud kullavannis. Ausalt, nii hea maitse oli ja mitte midagi ei juhtunud.
Sain oma toitumisnõustajalt ka hea hea retsepti- kookospiimaga koorene kaste. Kuna tegemist pole piimaga, siis saan seda süüa ja  samas tunda seda  mõnusat paksu piima-koorest maitset. Proovin seda kindlasti ka pasta peale, sest tomatikaste on alati olnud mu viimane valik.
Jagan seda retsepti ka teiega, sest see on tõesti hea: Valmistada kreemjast kookospiimast. Ürtide ja vürtside maitse on nii tugev, et kookospiim ei hakka seal häirima. Koorele lisada 1) kurgitükke, peterselli, tilli, soola 2) paprikapulbrit või paprika tükke, purustatud tomatit, basiilikat, soola 3) purustatud avokaado, sidrunimahla.

Ja veel Heleri häid soovitusi.
Piimavaba tervisliku margariini saab näiteks Prismast – Bio Olive, see on oliiviõli maitseline. Mustamäe tee alguses on ökopood Mahemarket, seal on sama firma erinevaid margariine ning kõige neutraalsema maitsega on Bio Margarine.

Teine toit, mida varsti vist vabatahtlikult vältima hakkan on kana, sest ma söön seda praegu lihtsalt nii tihti (ütle kana ja mul tulevad külmavärinad). Sealiha ma hetkel süüa ei saa, sest siis on tunne eriti raske ja nii on kana minu menüüs peaaegu iga päev. Aga üks päev ostsin poest  hoopis parti ja tundsin ennast lootusrikkamalt. Sõbranna küll ütles, et seegi maitseb ka nagu kana, aga no ei ole ikka küll! Kui kirjas pole, et kana, siis vahet pole, et nagu kana, minu jaoks enam pole :). 

Ühel õhtul käisin ära ka  Viimsi Spa Power Pilatese trennis, kus ma kuulsin, et inimesel on olemas ka alumised kõhulihased ning avastasin, et vähemalt minul neid pole.  Ja väga paljud harjutused selles trennis ongi just nendele lihastele.  Üks harjutus oli eriti keeruline- lähed selili maha, sirutad käed  üle pea ning proovid siis üheaegselt nende samade alumiste kõhulihastega nii jalgu kui käsi tõsta.  Panin kodus ka lapse ja mehe seda tegema ning ka kogu Kroonika toimetuse, ainuke, kes hakkama sai oli Lilit.  Kui olen natukenegi tugevamaks saanud, siis lähen sinna trenni tagasi, ma luban! 

Kes veel aru ei saanud, mis trenn see Power Pilates täpselt on, siis palun, jagan rohkem infot: Power Pilates ehk jõu pilates on füüsiliselt suuremat väljakutset pakkuv ning intensiivsem võrreldes tavalise pilatesega.

Pilates on keha, vaimu ja meelelaadi täielik kooskõla. Treening põhineb Joseph Pilatese tehnikale, mille kolm põhieesmärki on:
- nõrkade lihaste tugevdamine;
- liikumise kvaliteedi parandamine;
- õige hingamise õppimine.
See on terviklik harjutuste kompleks, mis arendab nii keha kui vaimu, parandab koordinatsiooni ja kontsentratsiooni. Pilates aitab teadvustada oma kehahoiakut ja liikumist, muudab meid aktiivsemaks ja tugevamaks, ergutab ainevahetust ja annab juurde energiat. Pilatese meetodi omapäraks on enamiku harjutuste sooritamine lamavas asendis. Pilates sobib nii meestele kui naistele.