Olin eelmisel nädalal päris usin. Käisin ära nii TRXis kui  CXWORXis. Minu blogi püsilugejad juba teavad, mis ägedad ja jõhkrad trennid nende nimede taga on.   Aga minu armas treener Siiri arvas, et sellest on mulle veel vähe (hahahaaa!) ja tegi mulle lisaks jõusaali jaoks uue kava.

Torisesin ja nurisesin küll natuke, aga käisin reede hommikul kenasti ära (saan ju aru, et see kõik on mulle kasulik, aga tahaks vahel, et kilod kaoks hoopis võluväel ja heljudes...grrrrrr!) Ja ka see polnud veel kaugeltki kõik!

Peale jõusaali treeningut võtsin ikka täiesti vabalt.  Ülemuse lahkumispidu kestis südaööni ja kui ma siis tantsusammul külg ees lõpuks koju saabusin, avastasin oma telefonist meeldetuletuse, et pean laupäeva hommikul kell 11 olema saunajoogas.  Kuskohas?! Panin õudusega pea padjale ja palusin jumalat, et hommikul poleks paha olla.

Ärkasin uimaselt ja väsinuna. Aga mõte juba meeldis mulle, sest üks saun ja jooga on ju korralikule pohmakale väga hea lahendus. Treener oli väga armas, ütles kohe, et see trenn on nagu minipuhkus ja lubas ka, et kaotame trenni jooksul oma kehakaalust terve kilo  (nagu hallooo! mulle sobib!). Nii me siis  hakkasime pihta! Trenn toimus Viimsi Spa soolasaunas ja mahtusime sinna kenasti kuuekesi ära. Trikoo seljas (sest vastasel korral oleks olnud veidi napakas minuarust:)) võtsin (igaks juhuks) koha sisse sauna kõige madalamal pingil. Ja jumal tänatud, sest oleksin esimese väänamise peale kõrgemalt kohe kindlasti alla lennanud.

Kuigi seal polnud üldse eriliselt palav, hakkas higi jooksma juba kahe minuti pärast ja ma olin sunnitud väga palju vett tarbima.  Enamus trennist toimus silmad kinni, et keskenduda ja tajuda oma lihaseid. See on selline hästi privaatne trenn ja mulle see sobis imeliselt. Väga põnev oli omaenda kehas näha kiireid tulemusi. Kui alguses on raske kasvõi kannikaid vastu saunalava hoida   ja üks jalg lihtsalt iseenesest tõuseb vahepeal ülesse ja sa saad aru, et ei kontrolli ikka üldse oma keha, siis mingil hetkel hakkavad asjad lihtsalt välja tulema.  Võtsime läbi kuus erinevat poosi ja neid kõiki tegime vähemalt kolm korda. Esimesel korral tundus iga poos veidi keeruline, aga teisel korral tundus juba lihtsam ja kolmas kord tuli  täiesti õigesti välja.  Treener rääkis, et sellel on tegelikult täitsa mõte ka, miks me joogat saunas tegime. Kuumas olles pidi keha palju paremini painduma ja seda ma panin tähele küll. Sisse hingates võtsime poosi sisse ja välja hingates venitasime oma keha igas võimalikus suunas.  Mulle omase hurraaa-paraadiga läksin natuke jälle trenniga liiale ka, aga midagi hullu sellest ei juhtunud. Järgmisel päeval polnud mitte üks lihas valus (ka see jõusaalist alates mind saatnud lihasevalu oli kadunud).

Kui treening lõpuks läbi sai, olin ma meeldivalt väsinud ja mentaalselt kuidagi väga õnnelik. Mul oli tunne, et see oli mingi kolmetunnine trenn, kuid tegelikkuses kestis vaid 30 minutit!!?? Mu pea oli täiesti tühi, olin ennast igatpidi venitanud ja sirutanud, 1 kg võrra kergem (nagu lubatud oli)  ja kohutavalt rahul. Ma olin selle napi poole tunniga ennast täiesti välja suutnud lülitada ja seda ma tavaliselt ju ei suuda. Olgem ausad, kunagi pole suutnud.  See minipuhkus, aju paus,  mis seal tekkis, oli lihtsalt nii vaimustav!

Kes plaanib ka saunajoogasse minna, siis soovitan seda piisavalt pikalt ette planeerida. Esiteks sellepärast, et sinna ei mahu palju inimesi ja teiseks sellepärast, et peale seda võiks enda jaoks aega võtta, et lihtsalt olla. Ärge planeerige endale kohe mingeid õhtukleite selga, tutte pähe ja koduuksest väljaminekut.  Sellel õhtul oli mul planeeritud paar üritust, aga mu huvi nende pidude vastu kadus, sest mu oli juba niigi hea olla (sorry, sõbrad).  Panin villased sokid jalga  ja hommikumantli selga, istusin kodus ja lugesin raamatut. Otsustasin, et kõik see rahmeldav ja tormav elustiil,  mis mind igapäevaselt saadab, mind täna enam ei huvita.  Sundpuhkusele saatmine on meile kõigile väga vajalik ja soovitan seda teilegi!  Kui ma saaks kuidagi Siiri jõusaali kavast minema nihverdada, siis  ma edaspidi ainult saunajoogat teekski, aga ta ei luba ju. Okok, see oli muidugi nali! Igal juhul pärast trampimist, hüplemist, askeldamist on saunajooga nagu preemia oma kehale, hingele ja üldisele enesetundele + kiloke nagu naksti läinud :)!  Head sundpuhkust teilegi!!!

Saunajoogast lähemalt ka:

Selleks, et kogeda täiuslikku rahu ja lõõgastumist vajame aega iseendale. Võrreldes eelmiste põlvkondadega, on meie tänane elutempo märgatavalt kiirem, leiame vaevu aega iseendasse vaatamiseks. See on üheks põhjuseks, miks leiame end otsimas oma ellu tasakaalu.

Mis on SAUNA YOGA?
Sauna Yoga kombineerib sauna vaikuse ja soojuse lihtsate joogapoosidega ning hingamisega et leida tee rahu ja lõõgastumiseni.

Sauna Yoga on 30-minutiline, erinevaid joogastiile ühendav sessioon, mida viiakse läbi kerges riietuses 50°C-55 °C köetud tavalises või infrasaunas.

Enamik saunajooga poosidest on lihtsad, eeldades liigutuste kordamist ja erinevate asendite kuni mõneminutilist hoidmist.  See on ideaalne treening igas vanuses inimestele, olenemata nende treenitusest või eelnevast kokkupuutest joogaga.

Selle asemel, et laadida telefoni on Sauna Yogas võimalus laadida iseennast rahu, vaikuse  ja uue energiaga!

SAUNA YOGA KASULIKKUS:

*   tugevdab lihaskonda;
*   parandab lülisamba ja liigeste liikuvust vähendades selja ja kaela probleeme;
*   kiirendab ainevahetust ja aitab organismist väljutada mürkaineid;
*   sügavrahustav efekt kehale ning meelele;
*   aitab leevendada unetust;
*   vähendab stressi, ärevust ja parandab keskendumist.

Loe edasi SIIT!