On 14. juuni päikeseline pärastlõuna, kell on veerand viis päeval. Juuniküüditamisest on möödunud 77 aastat, Vabaduse väljakul meenutatakse küüditamisohvreid õhupallidega, sümboliseerimaks pisaraid. Õhupallimeri ahvatleb nii väikelapsi kui noori palle haarama. See vihastab korraldajaid, kes on neid juba varahommikust saati teibiga kiviplaatide külge kleepinud. Vabaduse väljakult legendaarse Varblase kohviku juurde viival trepil on pildistamishoos kunagine Kroonika fotograaf, tänaseks juba aastaid vabakutseline pressipiltnik. Mingil hetkel astub üks tema selja tagant möödunud paar talle otse kaadrisse ja ta tunneb ära… meie Kiku enda, suusasangari, kahekordse olümpiavõitja Kristina Šmigun-Vähi (41) ja tema kinnisvaraarendajast abikaasa Kristjan-Thor Vähi (44)!

Kristjan-Thor hoiab ühes käes telefoni, räägib kellegagi telefonitsi ja – see on tõeline multitasking! – haarab mingil hetkel teise käega Kristinal käest. Kristina aga tõmbab oma käe Kristjan-Thori haardest närviliselt, kuid otsustavalt vabaks ja justkui nõelast torgatult sammub mehest eemale. Kristjan-Thor astub seepeale oma üle tee seisva Porsche Cayenne’i juurde, avab ukse, heidab koti tagaistmele ja kutsub ka abikaasat auto juurde tagasi. Kristina, kes on nüüd juba ise kellelegi helistamas, jääb eemal seisma ega liigu enam edasi – ja esialgu ka mitte sammugi tagasi.
„Ma olen harjunud neid nägema erinevatel piltidel ja teles ikka õnnelike ja naeratavatena. Ilmselgelt olid sel hetkel mõlemad üles keeratud, närvid teineteise peale justkui vedrud pingul,“ kirjeldab fotograaf.