Eda-Liis Kanni muinasjutt Matsalus

Kroonika kodu-eri sügis 2018

Ajakirja kaaneloos räägib aga telereporter Eda-Liis Kann ja tema arhitektist elukaaslane Haldo Oravas oma Matsalus asuvast maakohast.

Tänavune suvi oli viie aasta järel esimene, mil Läänemaal asuvas Takka-Jüri talus taas laste kilkeid ja täiskasvanute rõõmsat suminat kuulda sai. Eda-Liisi jaoks on tegu majaga, kuhu ta aastate eest suure usu, lootuse ja plaanidega saabus ning kus ta koos oma tütarde isaga unistusi täitma asus. „See maja oli alguses ühekorruseline, poole väiksem. Tulin siia kindla teadmisega lapsi sünnitama ja kasvatama. Ütlesin mehele, et linnakorter läheb minema ja tuleme siia. Tulimegi.“

Robert Rooli elu Lasnamäe luksuses

EDA-LIIS KANN; HALDO ORAVAS

Kanal 2 hommikuprogrammi ärataja ja krimireporter Robert Rool läks oma uude Lasnamäe koju kaks kätt taskus – seal oli kõik olemas, isegi plastmassõunad puuviljakorvis.

Eriliseks teeb maja juba fuajee, mis ei ole tüüpiline Lasnamäe korterelamutele. Siin õhkub igast detailist slaavi glämmi. Laes ripuvad lühtrid ja mugavatel diivanitel on Robert oma ebahariliku töögraafiku tõttu näinud magamas nii mõndagi naabrit, kes teeb kerge uinaku, enne kui julgeb koju naise juurde naasta.

Maja fuajees istub valvur, kes hoiab korda ja jälgib hoone ümber paigaldatud turvakaameraid. Territoorium on piiratud aiaga ja igal korteril on oma parkimiskoht.

Sulo ja Marju Muldia lossielu

ROBERT ROOL

Sulo Muldia ja tema abikaasa Marju astusid kakskümmend kaks aastat tagasi värskelt armunutena üle laguneva Laitse lossi läve – selle põrandal laiutas jääkiht, kuid nende südametes põles tuli. Nad ostsid hiiglasliku lossi ära! Ehkki 113 toaga imposantne hoone oli ostmise ajal paras tondiloss, pole Sulo (60) ja Marju (47) oma ostu kahetsenud.

„Kahetsenud pole me midagi, kuid oleme mõlemad nutnud,“ ütleb Sulo. „On olnud keerulisi aegu, kus polnud raha, et ruume kütta, rääkimata sellest, missuguseid ulatuslikke ehitustöid siin tuli teha ja kui palju raha see neelas... Kuid armastus saab üle igast mäest. Selles olukorras ei olnudki nii tähtis see, kui kõva närvikavaga sa oled, vaid see, kui hea naine sinu kõrval on!"

Liina Randpere isetehtud ime

Kroonika kodu-eri sügis 2018

„Kõik kardinad olen ise õmmelnud, padjad teinud, selle helesinise ukse tegin nii, et läheks teiste asjadega kokku, garderoobi ootan veel vana aidaust, söögilaua tegime ise, Rootsist tellisin taaskasutusest 12 tooli, värvisin, lihvisin, maja talad, seinad, laed toonisime ka ise – et oleks omanäoline ja harmooniline,“ ütleb ühe hingetõmbega saatejuht ja treener Liina Randpere Kroonika sügisese Kodu-eri veergude tarbeks.

Liina kodu interjööri täidab meretemaatika. Merikarbid, purjed, ankrud – kogu atmosfäär tundub kuidagi helesinine ja rannaliivane. „See on vist sellest, et olen sündinud Kalade tähtkujus, aga purjetaja ma ei ole, ehkki vesi meeldib ja veega seotud alad samuti. Meie perele on isetegemise rõõm väga oluline. Mul on siin raamatutoas eraldi esile tõstetud mälestused isaisast, kes sulepea tagumise otsaga tegi puu sisse kraapides väga ilusaid pilte. Oma vanematele meisterdas ta nende 50. pulma-aastapäevaks vasest kandiku,“ avab Liina oma pere lugu.