„Pakkumisi tegi juba kevadel mitu Soome kirjastust,“ kinnitab Lepajõe Kroonika. „Docendo oma oli parim. Raamat ilmub kevadel.“

„Põgenemine“ keskendub põgenemisele ning Lepajõe ja tema kaaslaste Rootsi jõudmisele. „Röövlinnud“ jätkab sealt, kus eelmine raamat pooleli jäi – Lepajõe ja Raivo Roosna toime pandud, Soome läbi aegade enim kõmu tekitanud Tillanderi juveelipoe relvastatud röövile Helsingis 1985. Röövitud ehete väärtus oli ligi 1,4 miljonit Soome marka. Päev hiljem “puistasid” mehed ka Helsingi Osakepankki kontorit, kust said saagiks 100 000 marka “reisiraha”.

“Raamatud ei ilmu Soomes mitte sellepärast et seal värvikalt rööve kirjeldatakse, vaid sellepärast, et nad peavad ajaproovile vastu. Neid loetakse ka saja aasta pärast,” leiab Aleks.

Paar aastat pärast vahelejäämist, aastal 1987 kirjutas Aleks Lepajõe Kirjayhtymä tellimusel vanglas viibides oma esimese raamatu „Kapinallinen“ (tõlkes – mässaja), mis tookord ka edukalt läbi müüdi. Eelseisval kevadel kavatseb Lepajõe Eestis välja anda ka oma triloogia viimase raamatu.

Jaga
Kommentaarid