„Rõhutasin, et mõistame vastutust, millega käib kaasas privileeg muuta inimeste, väikeste inimeste saatust,“ ütleb Liina. „Meie võimuses on teha maailm reaalselt hoolivamaks, targemaks ja seeläbi paremaks.“

Sotsiaalmeedias kinnitas Tartu Ülikooli haridusteaduste instituudi juht Äli Leijen, et Liina kõne puudutas väga ka õppejõude. Oma magistritöös uuris Liina erakoolide õppemakse ja nende eest pakutavat lisaväärtust. Ta kaalub nüüd võimalust jätkata doktorantuuris.

Liina kinkis oma lõputöö juhendajale Liina Lepale tänutäheks Birgit Skolimowski kõrvarõngad; sama ehtekunstniku loomingut kandis ta lõpuaktusel ka ise.

Sel kevadel Riigikogu liikmetest magistrikraadi saanud veel Aivar Sõerd. Parlamendisaadikutest 93-l juba on kõrgharidus, neist 18 on läbinud magistriõppe ja 51-l on kuni 2000. aastani omandatud, magistrikraadiga võrdsustatud haridus.

Kuuel Riigikogu liikmel on doktorikraad, viiel keskeriharidus ja kahel keskharidus. Kõige enam töötab Riigikogus ökonomiste, juriste ja endisi ajakirjanikke, aga ka seitse õpetajat.