Marko Reikop (49) on sõnade täpsust ja takti tajudes meile aastakümneid eetri vahendusel rääkinud, kuidas elu ilmas käib. Astudes vastu eestlaste tüüpilisele hoiakule – et küllap telesaatejuht, kelle elu möödub ju avalikkuse ees, saab ise enda olulisusest nagunii aru –, tunnustas president armastatud saatejuhti Eesti riigi sajandal sünnipäeval Valgetähe V klassi teenetemärgiga. 1. juunil pälvis Marko Valdo Pandi nimelise ajakirjanduspreemia.

Õnne sünnipäeva ja kõrgete tunnustuste puhul! Öeldakse, et nii vana, kui oled, nii mitmel maal pead olema käinud. Mis su saldo parasjagu on?

See on trikiga küsimus – kui ütlen külastatud maade numbri välja, tuleb välja ka vanus ja kui jätan ütlemata, siis ei olegi nagu reisinud. Selle suve jooksul saavad mul külastatud kõik Euroopa riigid. Hetkel olen Gruusias, Tbilisis. Euroopas on käimata veel Moldovas ja Islandil, aga need külastan selle suve jooksul ka ära. Eks olen ka Aasias ja Ameerikas käinud, nii et külastatud riike on rohkem, kui on mul vanust. Pakun, et maid on kuskil kuuekümne ringis.