Muidu osava verbaalakrobaadina tuntud Vahur vajub veini maitset kirjeldama asudes alul mõttesse. „Mage oleks hakata jaurama metsaprikoosi nüanssidest, hobuse higi järele lõhnavast nomaadi sadulast või päikesetõusust Himaalaja nõlvadel. Selle veini lõhn ja maitse olid niivõrd mitte millegagi võrreldavad,“ leiab Vahur.

Saja-aastane Premier Crand Cru A-klassi kuuluva Chateau Ausone Bordeaux, mis on pärit Saint-Emilioni piirkonnast, on väga kallis rüübe.
„Tema hinnaklass jääb 15 000–20 000 euro kanti,“ ütleb haruldastele ja eksklusiivsetele veinidele spetsialiseerunud Veinimaailma peremees Jaanus Lajal. „Kuid hoolimata krõbedast hinnast on selliseid veine liikvel järjest vähem ja vähem. Ülirikkad hiinlased on need ära ostnud.“

Siiski pole kaugeltki tegu kõige kallima veiniga, mis viimastel aastatel maailmas müüdud või joodud. Igal veinisõbral on võimalus soetada endale Dubai rahvusvahelises lennujaamas 195 000 dollari eest 2009. aasta Chateau Margaux Balthazar. Hinna sisse kuulub ka õhtusöök Margaux omanikuga.