„Mina võin oma naist lüüa küll, kui mina tahan!" hüüdis näitleja Priit Võigemast (38). Ta hüüdis seda veel ja veel kord, kuni ühel naabertänava elanikul närv üles ütles ja ta politsei kutsus.

Nii juhtus Tallinnas, individuaalelamute rajoonis Pelgulinnas, kus tehti uue mängufilmi "Tõde ja õigus" jaoks proovi. Filmi produtsent Ivo Felt tuli tööle, nägi maja ees politseiautot ja aimas halba.

"Mis siin toimub?!" küsis ta politseinikelt.

"Mis teil siin toimub?! Saime väljakutse perevägivalla tõttu!" ütlesid politseinikud.

Ivo ei teadnud korraga, kas nutta või naerda – kes võinuks arvata, et enne veel, kui Andrese ja Pearu vägikaikavedu kinolinal sünnib, hakkab adrenaliini voolama juba väikese proovi pärast? Kontoris oli tavaline proov, režissöör Tanel Toom oli Võigemastile mängimiseks andnud emotsioonidest ülekeeva stseeni, kus Pearu hirmutamine pidi ehedalt väljenduma. Naabertänava tähelepanelik kodanik kuulis aga jauravat meest ja saatis politsei kohale. Parasjagu oli vaja leida Pearule lambasihver – nagu Pearu Tammsaare romaanis oma naist nimetas. Läbi kisa ja kära mängis Võigemasti vastu mitu naisnäitlejat. Lõpuks sai see Pelgulinna elanik siiski kunstist aru, politsei sõitis minema ja režissöör valis Pearu naise rolli näitleja Liisa Aibeli.

Nii nagu valvas kodanik ei kahelnud Priit Võigemasti näitlejameisterlikkuses, ütlevad ka Priidu sõbrad ja kolleegid erinevas sõnastuses välja sisuliselt ühe ja sama mõtte – Priit on nii andekas, et sellest ei oskagi rääkida... Aga proovime siiski!