Evald „Kotkasulg“ Piirisild (58) on „Eesti selgeltnägijate tuleproovi” selle hooaja üks tugevamaid võistlejaid. Ta on aastaid olnud reikiõpetaja ja šamaan, kuid paljud ei tea, et tal on tegelikult väga maine tisleri elukutse. Evald töötas kümme aastat mööbli kokkupanija ja klienditeenindajana. Oma maja Miidurannas ehitas ta suures osas ise. Kuldsete kätega mees. Paraku jättis raske mööbli igapäevane tassimine tervisele oma jälje – mehe selg vedas alt. Evald otsustas, et tervis on tähtsam kui raha, ja tuli päevapealt töölt ära. Ta leidis töömehe koha Linnateatris ja on selle üle äärmiselt õnnelik.

Kohtumegi Linnateatri vaikses ja hämaras saalis. Evald räägib tasasel häälel, mõtlikult ja rahulikult – kuhugi ei torma. Ta on riietunud üleni musta, kannab kaelas Uurali mägedest toodud karuküünt ning tema ühe käe sõrme ehib kotkasõrmus ja teise käe sõrmes on sõrmus vana keldi ristiga.

Millal sa tundsid, et sinus on midagi enamat, midagi ebamaist, vaimset ja sügavat?

Plõks käis ära aastal 2000 või 2001. Minu ema oli ka reikitegija, kuid mina ei süvenenud sellesse õpetusse. Kui oli järjekordne koosviibimine ühes koolimajas, siis mina sattusin sinna kui ema autojuht. Istusin koridoris. Teised läksid oma asju tegema, millest mul ei olnud tol ajal mingit aimu. Just siis tundsin järsku, et keegi oleks mulle justkui naela pähe löönud. Valu oli tugev ja äkiline, peas oleks justkui purskkaev peksma hakanud. Sellest hetkest peale sain aru, et nüüd on mul nii-öelda kapsel lahti. Plõksakas käis ära ja hakkasin reikit õppima.