Ansambel Regatt on saanud kolmeteistkümne tegutsemisaasta jooksul põhjaliku ülevaate Eesti ühiskonnast. „Mida intelligentsem inimene, seda vähem on vaja alkoholi, et pidu käivitada,“ ütleb bändi asutajaliige Marek Jürgenson.

Retrohulluse ennetajad

Retrohitte võib esitada igaüks, aga edu võti peitub selles, kuidas ja millise fiilinguga seda tehakse.

„Bänd on kaubamärk, millega tuleb tegeleda,“ lausub laulja ja kitarrist Marek Jürgenson.

„Me olime õigel ajal õiges kohas. Retrovaimustus tärkas eestlastes alles siis, kui olime saanud viis aastat oma repertuaari harjutada ja bändi nime üles töötada,“ lisab viiuldaja Mattias Mustonen.

Nemad kaks on bändis selle moodustamise ajast 2004. aasta mais Tallinna Linnahallis. Esimesed lood valiti laulikutest „Laulge kaasa“.

Lahkuminekud ja kokkutulemised

Algusaegadel tehti muusikat oma lõbuks. Raha ei teenitud tükk aega. Esimene tasuta kontsert anti kunstiülikoolis toimunud peol. Heli oli seal vali ja vastik, üks tantsupõrandal viibinu tuli koguni kurtma, et tal kukuvad kõrvad küljest ära.

Esimene tasu saadi esinemise eest ühe firma suvepäevadel, mida peeti Leigo järve ääres. See oli ühtlasi algkoosseisu viimane ühine etteaste. Kaks liiget võtsid vastu otsuse, et raha eest nemad mängima ei hakka. Bänd läks laiali, kuid Mattiasel ja Marekil jäi kihk sisse. Leiti uued liikmed ja bändile puhuti elu sisse.

Jaga
Kommentaarid