Eesti üks andekamaid disainereid ja animeerijaid, nüüdne kunstnik Youngarlic, pani aasta tagasi kodu remondiks mineva raha raamide alla, kolis metsa ja joonistas 30 pilti. Tema töid saab näha reedeni, käimasoleva Disainiöö raames, Rotermanni kvartalis, Stalkeri käigus.

Aasta tagasi Eestisse naastes, avastas Reimo Õun (32), artistinimega Youngarlic, et tema korter on üle ujutatud. Kindlustusrahad taskus, otsustas ta panga nõudmistele vilistada, ostes 30 vineerist raami, palju värvi ja kolides metsa, et viia täide oma üks kauaaegsetest unistustest - teha kunsti oma kätega. Aastaga valmisid kaks seeriat. Klassikaline üks-asi-viis-teiseni magamistoa “Bermuda“, ning stampmõtlemisele viitav “Monday before Sunday”.

Kahest seeriast koosnevad pildid on lõigatud ruutmeetrise vineerist raami sisse, värvitud ja kaetud paadilakiga. Youngarlicu enda sõnul võib kaasaegne kunst olla ka lihtsalt naljakas ja lapsik. „Kes ütleb, mis on tabu ja mis mitte? Aitab dogmadest, aeg on magamistoas tuli põlema panna,“ sõnab kunstnik ise.

Youngarlic elab esmaspäevast reedeni, kell 12.00 kuni 20.00, oma Rotermanni hüpikkodus. Neljapäeval, 28.09, liitub näitusega ka Peenjoogivabrik Nudist ja Youngarlicu poolt disainitud pudelid saavad täienduse –esmaesitlusele tuleb verivärske jook, mida pakutakse kõigile külalistele tasuta. Üritus algab kell 18.00 ja kestab kuniks külalisi jätkub.

Jaga
Kommentaarid