Eelmise aasta suve lõpus trellide tagant pääsenud Andrus „Beebilõust“ Elbing (36) viibib vabaduses tingimisi. Kahe järgneva aasta jooksul, mil korralvalvurid tema tegemisi jälgivad, peab ta käima kui joone peal – mees ei tohi manustada tilkagi alkoholi ja mõnuaineid ega väljuda Eesti Vabariigi piiridest. Keelde on veelgi. Õnneks pole keelatud kontsertide andmine.

Kuidas sa praegu noorema iseendaga läbi saaksid?

Ma annaksin matsu sellele vennale! See oli ikka ehtne tänavapätt, kes millestki ei hoolinud, ehk vaid omadest. Siis elasin ma nii, et poevargused ja pättused olid igapäevased. Tööl ma ei käinud. Mingil hetkel ehitasin palkmaju. Kui õpipoisi perioodi läbi sai, mõtlesin, et ah, kurat, seda ma küll teha ei viitsi. Need olid hullud ajad.

Oled Saaremaa poiss. Millal sa mandrile kolisid?

Kui esimest korda vanglast välja sain. Peale seda püsisin aasta aega korralikul teel. Ime, et niigi kaua! Siis ütlesin endale, et Saaremaale ma enam tagasi ei lähe, sest muidu ma ei saa oma eesmärke täidetud.

Mis su eesmärgid olid?

Räppi teha.

Mis on saanud teistest Saaremaa poistest, kellega koos sa pahandust tegid?

Osad on vangis käinud. (Mõtleb.) Enamus neist on vangis käinud. Täna on paaril poisil lapsed, üks on Soomes tööl.

Sa väldid nendega läbikäimist?

Ei. Osad sõbrad on ikka olemas, kuid oleme kõik muutunud inimesed. Nad pole enam need ja mina pole enam endine.

Su isa suri, kui olid üksteist. Jäid ema kasvatada, kelle tervis vedas ühel hetkel alt...
Ja pidin ise hakkama saama.

Mis või kes sind täna Saaremaal ootab?

Saaremaa ise ootabki. Muud ei midagi. Ausalt. Peresuhted pole mul kuigi head ja see on asi, mis mul pisut hinges kripeldab. Ma ei tea, mis ja kas ma tegema peaks, et need korda saaks.

Jaga
Kommentaarid