Supermodell Carmen Kass tutvustas maailma kõige populaarsemal kõrbefestivalil Burning man Eesti loomingut ehk kandis moekunstnik Liisi Eesmaa poolt disainitud riietust.

Burning Man'i toimumiskoht on Nevada kõrb, kus pole jooksvat vett, elektrit, kanalisatsiooni, internetti ega mobiililevi. Söök ja jook ning muu eluks vajalik peab osalejatel endal kaasas olema, sest kohapeal lihtsalt ei müüda mitte kui midagi. On vaid ekstreemselt kõrvetav päike, tohutult külmad ööd ja aeg-ajalt esinevad liivatormid.

Sellest hoolimata on tegemist festivaliga, mis on viimased paar aastat olnud niivõrd populaarne, et viimaseid pääsmeid peab loteriiga välja loosima, sest piletid on tahetud ja inimesed soetavad neid ükskõik, mis hinna eest... Kui 1995. aastal tuli külastajal osalemiseks maksta 35 dollarit, siis 2012. aastal maksis kalleim pilet juba krõbedad 420 dollarit. Tänavu küündisid kõige kallimad piletid 1200 dollarini.

Üheks põhjuseks, miks rahvamassid nädalaks kõrbesse „puhkusele“ sõidavad, on soov põgeneda reaalsusest ja olla vaba tarbimisest ning loobuda rahast. Aasta-aastalt on üritus kogunud üha suuremat hoogu ja pälvinud järjest enam kõlapinda. Kasvanud on nii osalejate hulk kui ka piletihinnad.

Kõrbefestivali üheks olulisemaks osaks on ka külastajate outfitid ehk riietused, mis peavad samuti pilkupüüdvad ning kunstipärased olema. Supermodell Carmen Kass viis Nevada kõrbesse ka tükikest Eestit ja kandis Liisi Eesmaa poolt disainitud loomingut.

"Suured tänud Liisi Eesmaale ja Sille Pihlakule uskumatu riietuse eest mu esimese Burning man'i jaoks nii väikese etteteatamisega," kirjutas Carmen Kass enda Instagrami kontol. Liisi Eesmaa sõnul nautis ta Carmen Kassile riietuse loomist väga!