Rene Köster on mees, kes tõmbab häbita jalga roosad sukkpüksid ja kõrged kontsakingad ning värvib huuled punaseks. Ta on vabameelne ja hullumeelne, epateeriv ja kuraasikas, glamuurne ja räpane piiridelõhkuja – drag queen.

Igapäevaselt ei paista Rene Köster (28) esmapilgul millegi poolest silma. Ta kannab musta värvi teksaseid, musta pusa, musta mantlit ja nokamütsi. Vaid tema pikad hõbedased küüned reedavad, et tegemist on lavahuligaaniga, kes ei karda publikut jahmatada. Ta räägib naiseks riietumisest nii lihtsalt ja veenvalt, justkui oleks see täiesti tavaline asi. Samas tunnistab Rene, et tema kapist välja tulemine ehk teatamine, et ta on teist seksuaalset orientatsiooni, oli dramaatiline ja lähedaste jaoks šokeeriv.

Kuidas sinust drag queen sai?

Ma sattusin Londonis elades seltskonda, kuhu kuulus mitmeid tuntud drag queen'e, näiteks John Sizzle, Jacqui Potato, Chrissy Darling ja Jonny Woo. Seal astusin ka ise ühe korra drag queen'ina üles. Olin siis kakskümmend üks. Pärast elamist Suurbritannias tulin tagasi Tallinna ja korraldasin siin ühe drag-peo. Seejärel lükkasime sõbranna Helina Reinjärvega käima peosarja BÄM!, mida oleme nüüdseks juba üle aasta korraldanud.

Mis ajendab sind naisteriideid kandma?

Minu jaoks on mõlemad sugupooled huvitavad. Need mõlemad on minu sees, minu hinges ja olemuses. Lisaks on see minu jaoks eneseväljenduse pikendus kunsti vormis. Ja muidugi – see on väga lõbus nii iseendale kui publikule. Lisaks on mul ka sõbrad, kes on sellest teemast vaimustuses ja teevad seda minuga kaasa! Drag'i pidudel on kõik kostüümides ja värvitud ja see loob hoopis teistsuguse meeleolu. See annab võimaluse põgeneda reaalsuse ja argipäeva eest.

Mis su ema sellest arvab?

Jaga
Kommentaarid