Eile toimus Eesti tipprestoranide eestvedamisel heategevuslik õhtusöök “Lapsed söönuks”, mille kogu piletitulu ning oksjonitasud suunatakse Eesti Toidupanga struktuuri teotuseks. Heade inimeste toel ületati sihiks seatud eesmärk 15 000 euro võrra ehk ühtekokku koguti 40 000 eurot, mille abil saab Toidupank jõuda kolmandiku võrra rohkemate abivajajateni.

“Lapsed söönuks” projekti initsiaator, Leib Resto omanik Kristjan Peäske sõnas, et heategevusliku õhtusöögi eesmärk oli koguda 25 000 eurot, millega laiendada Toidupanga võrgustikku vähemalt 30%, kuid heade inimeste ning heatahtlike ettevõtete panusena koguti üllatuslikult läbi piletimüügi, oksjonitulu ja annetuste täiendavad 15 000 eurot, mis võimaldab veelgi tugevamalt tagada Toidupanga tegevuse jätkusuutlikkust.

“Eilsel Swissotelis toimunud õhtusöögil valitses uskumatu headuse emotsioon – partnerite ja heade inimeste abil said Eesti tipprestoranide kokkade poolt valmistatud õhtusööki nautida 200 inimest, kes panustasid seeläbi enda aega, raha ning häid soove Toidupanga tugevdamisele. Tänu kogutud toetussummale saab Toidupank laiendada enda abivõrgustikku, et jõuda senise 9500 inimese asemel kuni 12 000 inimeseni nädalas, kellest 2/3 on lapsed,” selgitas Peäske.
Leib Resto omanik lisas, et eesmärk – 25 000 eurot täideti piletimüügiga ehk kogu õhtusöögi piletitulu läheb 100%liselt Toidupanga toetuseks. “Lisaks toimus õhtusöögil oksjon, kus rariteetse Janeck Uibo erakogust pärit veini Château Lafitte Rotchild 2008 hind kerkis 1200 euroni, Martin Saare maal leidis uue omaniku 5000 euro eest ning Silver Koppeli heategevuslik maal kaunistab uue omaniku kodu 4000 euro eest. Lisaks tehti õhtusöögil paar rahalist annetust inimeste poolt, kes oksjonil soovitud esemest napilt ilma jäid,” tõi Peäske tänulikult esile.

Eesti Toidupanga juht Piet Boerefijn lisas, et lisaks finantsilisele panusele toetasid Toidupanga struktuuri laienemist kümned ettevõtted ja sada vabatahtlikku, nende seas üle Eesti kokku tulnud teenindajad, kes panustasid enda oskusi ja aega heategevusliku õhtusöögi toimumisele. “Oleme Toidupangas tänulikud kõigile nendele ettevõtetele ja inimestele, kes aitasid rahaliselt, õhtusöögi toorainete, tehnika, korralduse ja enda abiga,” rõhutas Boerefijn.

Nii Peäske kui ka Boerefijn lisasid, et rahaline eesmärk ületati ning kogu heategevuslikult kogutud summa suunatakse Toidupanga toimimisse ja laienemisse. “40 000 eurot on suur summa ja selle eest saame aidata tuhandeid lapsi ja peresid, et abivajajad ei peaks tundma toidust puudust,” sõnas Boerefijn, kes nentis, et finantsabi on praegu Toidupangale väga oluline, et süsteem säiliks tugevalt elujõulisena.

Jaga
Kommentaarid