Möödunud nädalal toimud Viljandi folk on aastatega kujunenud üheks Balti- ja Põhjamaades suurimaks festivaliks ning sedapuhku on populaarne ka meie seas. Vaatame üle, missuguseid tuntud näod üritust väisasid!

Hea pidu on kirgas sümbioos vanast ja uuest – inspireerivast muusikast, spontaansusest, hingematvatest tunnetest, vanadest ja uutest sõpradest. Innustav on märgata vanade pillimeeste elurõõmu ja noorte mängijate õhinat, näha erinevaid põlvkondi koos pidutsemas ja eri maailmavaateid sõbralikult kõrvuti üht ja sama festivalimelu nautimas.

Kõige loomulikum kasvulava pärimusmuusikale on pereansamblid ja nii mõneski kultuuris levinud meister-õpipoisi kooslused. Erinevad põlvkonnad täiendavad üksteist ja nii see peabki olema.

Viljandi pärimusmuusika festival on aidanud koos Viljandi Kultuuriakadeemia ja Eesti Rahvaluule Arhiiviga kaasa traditsioonilise muusika taassünnile Eestis. Autentsuse kõrval hakati hindama improvisatsiooni ja õppimist elava eeskuju järgi ning võeti kasutusele mõiste "pärimusmuusika". 25 aastat tagasi seatud eesmärk muuta pärimusmuusika tänapäeva kultuuriruumi lahutamatuks osaks on täide viidud.

Jaga
Kommentaarid