Tantsutreener Monika Tuvi (39) ja endise profiratturi Jaan Kirsipuu (48) kodu Pirital on modernismi üks eredamaid näiteid. Lihtsad jooned, rahulikud toonid, kvaliteetsed materjalid, absoluutne funktsionaalsus ja palju klaaspindu. Samas on majas tavatult soe atmosfäär.

Pirita rannast vähem kui kilomeetri kaugusel prestiižses elamurajoonis asuv maja ei torka millegagi silma. Pigem vastupidi. Lihtne ja tagasihoidlik puidust fassaad jätab mulje, justkui oleks tegemist ühekorruselise majaga, kuid tegelikult on hoones kaks korrust. Maja esikülge poolitab klaasist välisuks, millest pääseb asjade- ja riietevabasse pikka esikusse, kus on hingamisruumi nagu mõnes kunstigaleriis. Kui astuda esikust avarasse elutuppa, siis on tunda, et selles majas on elu.

Keset tuba seisab suur mugav nurgadiivan, millele oponeerivad gigantne televiisor ja rangete joontega puidust telerikapp. Vaatepildile lisavad lusti kapi ülemisest sahtlist paistvad kümnete värviliste mänguasjade käed, jalad ja uudishimulikud ninad. Kohe nende kõrval, kahe klaasseina vahele jäävas nurgas ripub must metallist kamin.

Kogu lugu ja pilte kodust uudista edasi Kroonika sügisesest Kodu-eri numbrist!

Jaga
Kommentaarid