„See paistab vist juba uksel välja, et ma olen väga kodune inimene, eks?“ naerab Jana Hallas. Lendlevas lillelises kleidis ust avama tõtanud perenaine juhatab külalised õdusasse kööki.

Haabneeme vaiksel tänaval asuv lumivalge maja on stilisti ja laulusõnade autori koduks olnud ligi kakskümmend aastat. See on Jana (47) päris enda esimene maja ja siin sirgub ka tema poeg, kaheksa-aastane Jakob. Kui kokku saavad tänapäev ja 60ndad Köögilaual lebavad rustikaalses keraamilises kausis suve viimased vaarikad. Jana pistab paar marja suhu ja jätkab siis pliidi ääres toimetamist.

„Jakob sööb hommikuti putru. Ma pean teda teinekord lusikaga mööda elamist taga ajama, sest ärgates pole me kumbki kuigi kiired tegutsejad. Ma ise pole veel täna söönud. Jakob läks trenni. Õnneks jõudis ta mõned ampsud võtta,“ ütleb Jana. Ta ammutab potist lusikatäie kaerahelbeputru. Jana köögis saavad kokku tänapäev ja kuldsed kuuekümnendad. Skandinaaviahõngulisest minimalistlikust mööblist, mis üsna hiljuti valmis sai, õhkub võrdselt mõlemat. „Ma teadsin, millist kööki ma soovin. Joonistasin idee paberile ja hakkasin valmistajat otsima."

Pikemalt uudista edasi juba Kroonika Kodu-eri sügisesest numbrist!

Jaga
Kommentaarid