„Olen mõelnud, et isa surm ladus minu vundamendi, tänu millele on mind raske murda. Kaotuseta ei oleks mul nii terav sotsiaalne närv. Isast ilma jäänult kohtusin vaesusega, mida rikkamaks saades juba ei unusta. Ma tean, mida tunneb vaene, kuidas ta end madaldada laseb, sest tal puudub igasugune kindlus ja eneseusk,“ räägib teleajakirjanik Katrin Lust.

Filminäitleja Arvo Kukumägi ärasaatmisel kuulsin oma selja tagant nukrat nuuksumist, mis paisus seda suuremaks, mida lähemale jõudis hüvastijätuhetk. Kurbusepisarais teleajakirjanik Katrin Lust (35) oli Kukumägi sõber. Kuku ja tema elukaaslane Marit Meri pakkusid Katrinile öömaja, kui Londonisse sinilindu otsima läinud naine ambitsioonikast elust taandunult ja abikaasast lahus taas kodumaale naasis.

Tänad sa saatust, et sa Inglimaal abielus olles last ei saanud?

Jah, ma olen tänulik, et jumal mind selles osas hoidis. Kui keerukas oleks mul olnud oma last kahe erineva maa vahel jagada… Et laps saaks kasvada isa juures, pidanuks ta ehk kaks kuud Inglismaal olema, et siis jälle tagasi tulla ja paar kuud Eestis olla. Olen ise kasvanud heitlikus peres ja vanemate keerukad suhted mõjutasid mind väga. Ma ei kujutaks seda ette, et jagaksin oma last kahe mandri vahel. Maailmal ei ole vaja veel üht katkise hingega last.

Miks sinu abielu Inglismaal kuulsa polomängijaga nurjus?

Alati ei aita armastusest. Inimese õnnelikuks olemiseks on vaja rohkem kui ainult teineteist. Tema elu oli seal, aga minul oma stabiilset elu ei olnudki. Abielu lõpufaasis pendeldasin pikalt kahe maa vahel. Ma ei suutnud mõista, mis on õige ja kus pean olema. Lõpuks sai koduigatsus võitu. Mu hing kuulub siia. See oli ilus abielu, meenutan seda kui üht väga ilusat aega, aga samas mäletan ka seda tunnet, kui olime Mehhikos kümnepäevasel puhkusel ja ma ei tahtnud sealt enam Inglismaale tagasi, sest mind ei oodanud ega paelunud seal enam miski. Temal oli kõik, minul mitte midagi sellist, mis oleks mulle vaimset rahuldust pakkunud. Mul oli minu ajakirjaniku haridus, mida ei saanud rakendada selliselt kui soovisin.

Hiljuti puhkasin viis päeva koos emaga Lätis. Neljandal päeval muutusin juba närviliseks, sest tahtsin tagasi Eestisse. Oma koju ja tegemiste sisse. Mulle meeldib mu praegune elu väga. Tõusen igal hommikul täis indu ja tahtmist.

Jaga
Kommentaarid