President Kersti Kaljulaid, kes otsustas Kadrioru lossi kolimise asemel jääda elama oma Nõmme majja, pole siiani kõrge aia taha peidetud, tema maja ümber ega läheduses ei paista olevat ka mingeid lisaehitisi ihukaitsjate tarvis – ihukaitsjad saavad oma konku presidendi elumajja!

Kersti Kaljulaid (47), kes Euroopa Kontrollikojast lahkumise järel saab nüüd Eesti presidendina kordades väiksemat palka, on siiani hoidnud selles ametis tagasihoidlikku joont.

Näiteks katab ta enda kodu kommunaalkulud omast taskust, samuti maksis ta ise kinni oma eramu katusele hiljuti paigaldatud kolmkümmend kuus päikesepaneeli.

Veel enne kui Kaljulaid sai riigipeaks, ütles ta, et ei soovi kolida Kadrioru lossi ja kavatseb jääda elama oma Nõmme majja – muidugi juhul, kui naabrid pole selle vastu. Meedias tekkis kohe poleemika, et maksumaksjatel tuleb nüüd Kersti kodu turvamise eest eraldi maksta ning lisaks katta kulud ka tema kinnistule ihukaitsjate jaoks tööruumide ehitamiseks. Näib, et selleski küsimuses on värske riigipea läinud seda teed, et tema ja ta pere turvamine neelaks võimalikult vähe raha...

Jaga
Kommentaarid