„Fakt on, et me päris normaalne perekond ei ole – see on selge!“ naerab Koit Toome. Käik kodakondsus- ja migratsiooniametisse, et oma kõigest kahepäevasest pojast pilti teha ja talle pass muretseda, on vaid üks seik Koidu ja Kaia Triisa värvikast aastast!

Koit Toome (38) saabub otse jõulutuuri proovist ja tellib ühes pealinna hinnatuimas Tai toidu restoranis endale vürtsika supi. Kaia Triisa (32) on nende ühise poja, kaheksakuuse Richardiga, keda nad hellitlevalt Rickyks kutsuvad, juba restoranis ees ootamas. Koidu ja Kaia tütar Rebecca (9) on parasjagu hõivatud klaveritunniga.

Koit on heas hoos nagu alati, Kaia teda kõrvalt toetamas. Miks õnnestus Koidul alles mõne nädala eest asuda lähemalt tutvust sobitama oma aprillis sündinud poja Richardiga? Kuidas jagunevad enam kui kümmekond aastat koos olnud Koidu ja Kaia vahel ülesanded, kes on tagalas ja kes rindel, miks puhkab Kaia hooti hoopis oma niinimetatud kasuperega ja miks nad pole siiani abiellunud?

Olete mõelnud millalgi ka abielluda?

Koit: (Muheleb.) Nüüd võeti tabuteema üles jälle…

Küsisin seda tegelikult sellepärast, et keegi esitles hiljuti värskemat statistikat, kust selgus muu hulgas, et abiellumiste arv on suurenenud, see on taas rohkem päevakorda tõusnud.

Koit: Ma olen oma karjääri jooksul esinenud väga ilusates ja meeldejäävates pulmades. Kaia teeb ju ka kogu aeg pruudimeike ja näeb neid asju seestpoolt. See on võib-olla see tüüpiline asi, et kui sa oled helimees, siis sul ei ole autos stereot, kui muusik, ei kuula sa vabal ajal muusikat ja kui oled mingi asja sees, siis sa ise ei oska seda hinnata… Võib-olla on see minu kiiks, aga mul kuidagi ei ole usku sellesse asja. Erinevate inimeste jaoks sobivad erinevad asjad. Lõppude lõpuks ju paber ei loe midagi ja meil on kõik lapsed…

Kaia: (Naerab.) Sinu nimel!

Koit: (Muheleb.) Minu nimel. Meil praegu niimoodi kõik toimib. Ma ei ole abielluja tüüp, midagi ei ole öelda. Ja mis seal salata, see, kus me Kaiaga tuttavaks saime, oli ka ju…

Kaia: Lahutuspidu.

Koit: Tutvusime lahutuspeol, kuhu mind oli tellitud esinema. Kaia oli seal külaline.

Kaia: See ei ole mingi saladus – see oli minu väga kalli sõbranna Margit Hakomaa lahutuspidu. Ja tänu tema peole lahkusime sealt Koiduga koos ning siiani astume ühist rada. Aga jah, mina olen ju pruutpaari, kui ma pruudile meiki teen, isiklikus tsoonis. Ja mis seal salata, vahel avastan end mõtlemas – vaadates neid kaht inimest –, et ei usu sellesse. Ja läheb aastake mööda… ja juba puhuvadki uued tuuled.

Jaga
Kommentaarid