„Olen aastate jooksul ohtralt jäledaid surnukehi näinud,” naerab Emily Deschanel. Näitlejanna lõpetas äsja töö „Kontides”, mis hoidis teda rakkes 12 hooaega.

Seega pole just üllatav, et kahte poega kasvatav näitlejatar on vegan. „Olen vägagi teadlik, et on asju, mis pole kontidele head. Kui keha ei saa näiteks korralikku toitu, hakkavad luud mujalt varastama kõike seda, mida need vajavad. Ja see võib probleeme tekitada. Ühes stseenis pidin kord pakkuma mingile tegelaskujule karastusjooki. Ütlesin, et ei saa seda teha, sest karastusjoogid pole luudele head,” räägib Emily Deschanel (40).

Emily enda kondid on prantsuse, šveitsi, hollandi, inglise ja iiri päritolu. Tema isa on operaator, ema näitlejatar ja tema nooremat õde Zooey Deschaneli teavad kõik seriaalist „Uus tüdruk”. Emily tegi filmidebüüdi 1994. aastal filmis „It Could Happen to You”. 2005. aastal hakkas ta mängima „Kontides”, ja täna on tal miljoneid fänne.

Deschanel on abielus stsenarist David Hornsbyga, peres kasvab kaks väikest poega. Intervjuus räägib Deschanel, kuidas ta filmidiiva ameti ja emarolli ühendamisega hakkama saab.

Saab karjääri, emadust, abielu ja isiklikke huvisid üldse tasakaalus hoida?

Olen aru saanud, et kõike ei jõua. Vähemalt mitte iga päev. Näiteks ei pruugi sa jõuda trenni, sest pead olema lastega. Kui ma parasjagu poegadega olla ei saa, meeldib mulle neile väikeseid meeldetuletusi jätta. Kirjutan vanemale pojale Henryle kirjakesi ja peidan need tema lõunasöögikarpi või jätan talle sedelikese öökapile. Siis teab ta ärgates, et mõtlen tema peale.

Oled suurema osa elust vegan olnud. Kas kasvatad oma lapsed samuti veganiteks?

Nad ei ole sajaprotsendilised veganid ja mu abikaasa samuti mitte. Lapsed on 99% veganid, luban neil aeg-ajalt koos isaga mune süüa. Üldiselt arvan, et taimne toit sobib beebidele hästi. Henry armastab köögivilju, ta on väga taimetoiduhuviline. Keegi pakkus talle kord ühel peol kommi. Ta tuli koju ja küsis: „Miks ta seda mulle pakkus? Ma ei söö ju kommi. Tunnen tema üle suurt uhkust, sest toitumine on mulle nii oluline. Tean, et laste toitmine võib mõnikord raske olla, aga ma jätan neile alati võimaluse mitme vegantoidu vahel valida.”

Jaga
Kommentaarid